Vainikka ja Taavitsainen voittivat historiallisen mestaruuden

Kuva: Valve

OG vei Dota 2:n mestaruuden The International 2019 -turnauksessa Shanghaissa.

Mestaruus on monellakin tavalla historiallinen. OG on Dotan historian ensimmäinen joukkue, joka onnistui voittamaan turnauksen toiseen kertaan. Samalla Jesse "Jerax" Vainikka, Topias "Topson" Taavitsainen, Anatham "Ana" Phan, Johan "N0tail" Sundstein ja Sébastian "Ceb" Debs ovat ensimmäiset pelaajat, jotka ovat yltäneet kahteen mestaruuteen The Internationalissa. OG voitti mestaruudellaan 15 607 638 dollaria, mikä on myös kilpapelaamisen historian suurin voittopotti. Kokonaisuudessaan turnauksessa oli jaossa yli 34 miljoonaa dollaria, mikä sekin on uusi ennätys. 

Kilpaurheilun suuria kliseitä on, että finaalissakin pitää pystyä nauttimaan pelistä. OG:n pelaajat olivat finaalisarjassa silmin nähden rentoja, vaikka vastassa ollut Liquid onnistui voittamaan ensimmäisen pelin. Sen jälkeen OG ei menettänyt otettaan, vaan vei mestaruuden nimiinsä pelein 3-1. Rentous näkyi pitkässä turnauksessa muutamina helppoina virheinä, mutta niistä huolimatta OG eteni finaaliin voittajien lohkosta tappiotta. OG pystyi jatkuvasti yllättämään vastustajansa taktiikoillaan ja hahmovalinnoillaan, mikä finaalisarjan edetessä rikkoi muun muassa Liquidin pelikirjan selvästi.

Rentous perustui tuttuun mantraan. Pelaajat keskittyivät vain yhteen peliin kerrallaan eivätkä miettineet kokonaistilannetta. "Voiton jälkeen ajattelin aina, että hyvä ja nyt seuraava peli. Yhtäkkiä sanottiinkin: se oli tässä", Taavitsainen kuvasi keskittymistään ratkaisupelissä.

Finaalin jälkeen Debs arvioi, että toisen mestaruuden voittaminen oli jopa vaikeampaa kuin ensimmäisen, koska joukkueen piti rakentaa mestaruuden vaatima voittamisen nälkä uudelleen. Prosessi on nyt tuttu, joten hän uskoo seuraavan kauden olevan siinä mielessä helpompi. Aika näyttää.