Niko R.R. Nirvi on lihava vanha setä, joka kirjoittaa aikamme parasta pelifantasiaa. Ikävä kyllä hänellä on tapana jumittaa suosikkiaiheeseensa.
Ennen YouTubea lapsille opetettiin asioita satuina ja tarinoina.
Gamesterosin maailma ei ole koskaan ollut näin sekaisin. Talvi on tulossa, ja se on pahin siten 80-luvun Talven, jolloin E.T.-olentoja haudattiin elävänä aavikolle.
Seitsemän mahtavaa sukua käy taisteluun Gamesterosin pääkaupungin Olohuoneen valtaistuimesta, tv-tuolista.
Kun pelaat valtaistuinpeliä, joko voitat tai teet konkurssin.
Hullun kuninkaan perintö
Gamesteros on juuri toipunut sodasta, jossa nitistettiin Hullu kuningas, W II Niparyen. Hänen pitkän valtakautensa päätti lopulta Robert Currentgen Consotheonin yhdistynyt corearmeija, jonka lipun alla taistelivat Xboxin ja Playstationin riitaisat suvut. Olohuoneen taistelussa Niparyenin joukot lopulta karkotettiin kaukaisiin kaappeihin ja lastenhuoneisiin.
Mutta samalla Gamesteros suistui taloudelliseen ahdinkoon. Juuri Niparyenin kannatus tavallisen yksinkertaisen rahvaan parissa oli saanut kauppiaiden kirstut valumaan yli äyräidensä. W II:n kruununprinssi, Wiiu Niparyen, yrittää kyllä nousta takaisin tv-tuolille, mutta vaeltavien kasuaalien lauma ei toistaiseksi ole palannut hänen kosketusnäyttönsä valoon.
Toisaalta Niparyen imperiumilla on takataskussaan myyttiset sankarinsa ser Mario ja kukkaisritari ser Link, joita ei vielä ole kunnolla hyödynnetty. Lisäksi sen kannattajajoukko on fanaattista aina kuolemaan asti: kerrotaan, ettei Gregor ”Kallio” Cleganea ole kertaakaan lyöty taistelussa.
Korppien questit
W II Niparyen kanssa taisteli ja lopulta hänet tavallaan voitti nykyinen kuningas, Robert Currentgen Consotheon. Robertin apuna hallitsee vähäisempien, piskuisten lordien neuvosto, jota johtaa kuninkaan Kourapeli, ser 3DS. Hänen paikkaansa kärkkyy veljespari PSP ja Vita ”Kurja susi” Playstation.
Aikoinaan Robert oli uljas, sorja soturi, jonka kehuttiin nitistäneen jopa mahtavan Pcennisterin suvun. Robertin hallitessa killat ja kauppiaat kukoistivat, vaikka kruunu ottikin heiltä raskaan veron.
Mutta vuosien vieriessä Robertista tuli pöhöttynyt, ahne itsevaltias. Hän jämähti vanhoihin perinteisiin, ja Gamesterosin edun sekä edistyksen asemasta mieluummin peuhasi kasuaalien kanssa ja metsästi jättimäisiä voittomarginaaleja. Robertin muistinkin kanssa alkoi tulla ongelmia.
Gamesteros taantuu. Taide ja kaupankäynti keskittyy yhä harvempiin käsiin, eikä edes pelitaideteoksia saa korjailla ilman Robert Consotheonin lupaa ja mittavaa kultalahjusta.
Paskamyrsky
Kansa kapinoi. He eivät enää ostaneet kalliita pelejä, vaan alkoivat myydä niitä toisilleen. Kruunun tulot olivat uhattuina, mutta kauppiaat myhäilivät. Suuret killat kyllä kukoistivat, mutta pienemmät kuolivat pois. Samaan aikaan käsityöläiset eivät enää viihtyneet Consoltheonin puutarhan muurien sisällä, vaan alkoivat lipua kilpailevaan leiriin.
Mitä teki Robert, kun valtakunta alkoi revetä? Alkoi keksiä leluja. Jos Niparyen nousi niillä valtaan, niin pakkohan niiden on toimia.
Robertin tiimalasissa alkaa olla hiekka vähissä ja Kauppiaiden kilta odottaa suuria sen kruununprinsseiltä. Prinssi Playstation IV Nextgen Consotheon on ensimmäisenä perimysvuorossa.
Mutta pahat kielet kertovat, että kuningatar Pcercei on lipsahtanut samaan sänkyyn veljensä Laite Pcennisterin kanssa, sillä prinssi Playstation IV kuuluu selvästi Pcennisterin, ei Consotheonin sukuun. Kaikki näyttää kyllä hyvältä, mutta ties mikä luonteenvikainen itsevaltias kruunauksessa paljastuukaan.
No, ainahan kruunun voi periä Exbox DCLXX Nextgen Consotheon, joskin epäillään, josko ”Prinssi DLC” on enää edes kiinnostunut Gamesterosin asioista. Prinssin sänkykamarissa kun on lähinnä viihdytetty Netflixin, Hulun ja Amazonin agentteja.
Kuninkaiden voitot
Bedroom Cornerin ja lähellä sijaitsevan USBportin kaupungeissa asuu vallantavoittelijoista merkittävin. Aikoinaan mahtava Pcennisterin suku jäi sekä Consotheonin että Niparyenin jalkoihin. Pcennister oli lyöty, muttei nujerrettu.
Pitkään luultiin, että Consotheon oli viittä vaille tuhonnut koko suvun. Sen maine mustattiin hankalaksi ja säätöä vaativaksi, joten Pcennisterit nostivat tunnuslauseekseen ”Pcennister maksaa aina vaivansa”. Kun jaksaa, palkitaan parhaalla.
Sortovuosina suvun vauraus kumpusi mörpeistä eli turnajaisista, joissa plebeijit saattoivat kuvitella olevansa lordeja ja leidejä. Nykyisin Pcennisterit myös tuottavat innovaatioita, joiden riisuttuja versioita Consotheon myy yksinkertaiselle rahvaalle.
Sitten kaikki muuttui. Yhteistyössä velhojen kanssa Gabe ”Kuninkaantappaja” Pcennister kehitti höyryvoimaisen varjotalouden, jolla pieni kaupunki King’s Downloading alkoi kukoistaa.
Robert naureskeli, onhan kuuma ilma aina ollut osa Consotheonin strategiaa. Vähitellen nauru alkoi juuttua kurkkuun, kun Pcennisterin lupaamat rikkaudet houkuttelivat paitsi käsityöläiset myös mahtavat killat mukaansa. Ja samaan aikaan Consotheonin saamattomuuteen kyllästyneet ihmiset siirtyivät Pcennisterin leiriin.
Ka-zam! Gabe Pcennister paljasti valttikorttinsa: Höyrylaatikon. Se haastoi Robert Consotheonin tämän omilla aseilla.
Gabelle löytyi outo liittolainen Gamesterosin pohjoisosasta. Siellä sijaitsee Torvald Starkin johtama Vapaan koodin pohjoinen valtakunta ja Linuxfellin linnoitus, joka tunnetaan fanaattisista punahattuisista vartijoistaan. Tähän asti Starkeista on lähtenyt enemmän ääntä kuin näyttöjä, sillä karussa Pohjolassa ei ole omaa pelikulttuuria, vaan se on sekoitus Vinetystä ja whinetystä. Nyt huhutaan, että Gabe Pcennister aikoo ottaa Starkit siipiensä suojaan.
Tiputanssi
Valtaistuimelle on uusiakin yrittäjiä. Gamesteros rajoittuu idässä Apeamereen, jonka toisella rannalla vaeltavat mobiilit heimot, tukiasemalta toiselle.
Merkittävin heimo on applekit, jonka jäsenet ovat fanaattisen uskollisia. Sanotaan, että he ostavat applessiininkin, jos sen kyljessä lukee omena. Suuren päällikkönsä khal Stevejobon kuoleman jälkeen applekeita on johtanut nimellisesti joku vähäisempi khal, mutta käytännössä hauta-Roviosta hengissä selvinnyt Lintuprinsessa, joka kolmen vihalinnun voimalla loi alun mahtavalle imperiumille.
Applekeiden pahin vastustaja on androidit, joiden epävirallinen päällikkö on Sam Sung. Androidien rivejä hajottaa keskinäinen tappelu.
Gamesterosin onneksi heimot ovat toistaiseksi kiinnittäneet vain vähäistä huomiota peleihin, mutta toisaalta Gamesterosin yksinkertaisempi kansa on jo nyt täysin vihalintujen lumoissa.
Mutta Pyhän Pelaamisen suurin uhka vaanii kaukana Pohjoisessa. Siellä sijaitsee Maksumuuri, joka estää pohjoisen freetoplay-villejä valloittamasta Gamesterosia. Muuria partioi Vapaapelin veljeskunta, jota johtaa legendaarinen ser Wot. Tähän veljeskuntaan liittyy suuren kiltojen oikeita pelejä, jotka eivät ole pärjänneet omillaan, kuten vanha Republic ja ser Lotr.
Toistaiseksi pahimmat freetoplayt elävät valaanpyynnillä. Mutta ennustetaan, että hetkenä minä hyvänsä Rahavirran klaanit, johtajanaan pahamaineinen Clash, tekevät sen viimeisen läpimurron. Ennustusten mukaan freetoplayn invaasio jyrää koko Gamesterosin, tappaa perinteiset pelit, sitten imee kuiviin naiset ja varsinkin lapset, ja perustaa mikromaksuihin nojaavan kauhun imperiumin.
(Kustantaja kertoo: Valitettavasti emme saa ikinä tietää, miten taru päättyy, sillä R. R. Nirvi on hävinnyt. Hän ei jättänyt muita muistiinpanoja kuin Sylvio Forelin käyntikortin taakse kirjoitetun lauseen ”Tänään sopii”.)