Valve hylkää Artifactin

Artifact-keräilykorttipelin kehitys lopetetaan ja peli muuttuu täysin ilmaiseksi, kertoo Valve

Valve julkaisi Artifactin vuonna 2018, mutta pelin suosio ei missään vaiheessa vastannut Valven odotuksia ja panostuksia. Kehitystiimissä oli mukana muun muassa Magic: The Gathering kehittänyt Rirchard Garfield. Puolitoista vuotta sitten tiimi päätti muokata ja julkaista pelin uudelleen Artifact 2.0 Beta -muodossa, mutta senkään pelaajamäärät eivät olleet riittävät. 

Koska molemmilla versioilla on edelleen aktiivisia pelaajia, Valve jättää serverit pyörimään, mutta lopettaa pelin kehittämisen. Viimeisenä päivityksenä julkaistaan peleistä Artifact Classic- ja Artifact Foundry -versiot. Foundry vastaa Artifact 2.0 Betaa, joten periaatteessa se on edelleen keskeneräinen peli, mutta Valven mukaan siitä puuttuu lähinnä viilausta ja viimeistelyä, kaikki pelin peruselementit ovat mukana. 

Jatkossa Artifact on täysin ilmainen. Jokainen pelaaja saa jokaisen kortin ilmaiseksi eikä korttipaketteja voi enää ostaa. Pelistä aikanaan maksaneet saavat korttinsa Collector's Edition -versioina, joita ilmaispelaajat eivät voi saada. Tarkat tiedot Classicin ja Foundryn eroista löytyvät täältä.