Vandal Hearts 2

Keskitä hyökkäyksesi yhteen mieluiten jo siirtyneeseen viholliseen kerrallaan. Mätä kyseinen vastustaja kuoliaaksi ennen kuin alat pätkiä muita. Näin seuraavalla vuorolla vihollisilla on yksi hyökkäys vähemmän josta tarvitsee huolehtia. Tarkkaile voiton ehtoja, sillä kaikkien vastustajien tappaminen ei ole aina tarpeen. Monesti vihollisen taistelumoraali murtuu johtajan kaatumiseen, joten kannattaa syöksyä suoraan pomon kimppuun, jos maasto sen sallii.

Jos vastassa on velhoja tai muita loitsukoneita, hajauta joukkoasi jonkin verran, jotta maagi ei pääse kurmottamaan koko jengiäsi yhdellä iskulla. Yritä tappaa vastustajan ennalta arvaamattomat taikurit ja jousimiehet ennen muita vaikka siinä sivussa saisitkin hieman siipeesi.

Koeta päätellä, mitä joukkueesi jäsentä vihollinen aikoo rankaista seuraavaksi ja siirrä hänet pian muualle. Vastustajat iskevät lähes aina ryhmän heikoimman jäsenen kimppuun. Jos joukon heikoin on liian kaukana, silloin vaaravyöhykkeessä on yleensä toiseksi huonokuntoisin.

Älä vetkuttele liikaa parannusten kanssa, sillä kehnosti sijoittunutta ja hieman kärsinyttä soturia saatetaan iskeä monta kertaa vuorossa. Kannattaa myös pitää mielessä, että viholliset pyrkivät lähes aina lyömään raukkamaisesti takaapäin. Tämän tiedon pohjalta pystyy ennustamaan melko tarkkaan, mihin vastustaja siirtyy ja voit suunnata iskusi kyseiseen ruutuun.

Jos viholliset ovat korkealla, älä turhaan lähde niiden luokse. Saat vain kestämättömän satsin loitsuja, nuolia ja muuta rojua niskaasi. Odota, että vastustajat laskeutuvat vähitellen pienissä ryhmissä luoksesi. Näin saat itse yliotteen. Taktiikasta on apua etenkin ensimmäisessä matsissa vankilanjohtaja Mohosaa vastaan. Pidä ryhmässäsi ainakin pari kolme heittoaseisiin, jousiin tai taikomiseen erikoistunutta soturia, jotta voit iskeä välittömän vaaraan ulkopuolelta.

Varaa jokaiselle soturille yksi parantava yrtti ja joku kertakäyttöinen hyökkäysloitsu. Näin kaikki voivat parantaa ja hyökätä ylempänä olevia kohteita vastaan ainakin kerran. Jos ohjelmassa on useita kovia sakinhivutuksia peräkkäin, kannattaa matsien välissä palata edelliseen kauppaan täydennyksiä ostamaan.

Lisää aiheesta