Vau, mikä marraskuu!

Battlefield 3! Modern Warfare 3! Elder Scrolls V: Skyrim! Uncharted 3! Pelaajilla on kissanpäivät!

Eikä tässä tietenkään vielä kaikki: autoharrastajat kuolaavat uutta Forzaa, Ezio jatkaa kohtapuoleen seikkailujaan Assanssin’s Creed Revelationsissa, Halo-fanit saavat alkuperäisen Halon 10-vuotisjuhlapainoksena, Zeldan Skyward Sword on Nintendo-fanien must, Batman herättää toimintasankarit eloon. Mikä pelitulva!

Pelimarkkinoitten joulu alkoi jo loka-marraskuun vaihteessa. Ensimmäisenä tuli Batman: Arkham City, sitten Bäfä, joka myi saman tien platinaa eli yli 20 000 kappaletta. Samana päivänä, kun tämä lehti ilmestyy, ilmestyy myös Skyrim, paras Elder Scrolls koskaan. Platinalevy tuskin jää siltäkään kauaksi.

Se, että kaikki nämä pelit ovat marraslehdessä, on oikeastaan aikamoinen ihme. Skyrimin embargo eli päivä, jolloin arvostelun saa julkaista, oli alun perin 11. marraskuuta, minkä vuoksi jouduimme siirtämään Pelit-lehden ilmestymistä yhdellä päivällä eteenpäin. Sitten embargo siirtyi päivällä taaksepäin. Itse pelin saimme deadlinea edeltävänä perjantaina eli Tapio vietti koko viikonloppunsa Skyrimissä. Juttu lähti painoon keskiviikkona.

Battlefieldin kanssa kävi vähän samalla tavalla. Peli tuli kyllä ajoissa, mutta moninpelin testiserverit olivat auki vain viikonlopun, nekin harvakseen tarpeeksi täynnä pelaajia. Arvosteluversio lakkasi yllättäen toimimasta, onneksi vasta läpipeluun jälkeisenä päivän. Nikolle jäi sentään neljä päivää oikeaa moninpelaamista.

Kaiken huippu oli Modern Warfare 3. Arvostelukappaletta ei saanut lainkaan vaan peliä piti lähteä pelaamaan kolmeksi päiväksi Lontooseen – juuri lehden painoon menemisen jälkeen. Saimme erilaisilla järjestelyillä Tuomaksen matkaan ajoissa, mutta jutun hän kirjoitti käytännössä lentokoneessa. Halon uusi versio sen sijaan jäi saamatta: sitä ei saanut lähettää ennen marraskuun ekaa päivää, joka oli meille auttamatta myöhässä.

Tällä kertaa ei siis lehden tekemisestä puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Saimme kuitenkin tehdyksi kaikkien aikojen marraskuun lehden – ainakin hittipelien osalta. Tämän paremmaksi ei pelitarjonta yhdessä lehdessä voi enää tulla.

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…