Viewtiful Joe: Double Trouble! (DS) – Kosketelkaa ruutuanne

Jotta Viewtiful Joen siirtämisestä DS:lle olisi jotain järkeä, pelin pitäisi hyödyntää DS:n erikoisominaisuuksia. Ja kappas vain, juuri niin Viewtiful Joe: Double Trouble tekee.

Kun Viewtiful Joe esiintyi ensimmäistä kertaa GameCubella vuonna 2003 (Pelit 12/03, 83 pistettä), hahmosta tuli välittömästi tähti. Ehkä ei valtavirtatähti omaperäisyytensä ja vaikeutensa vuoksi, mutta kulttitähti kuitenkin. DS-versio näyttää ja tuntuu heti Viewtiful Joelta, sillä visuaaliselta ilmeeltään se on aivan omanlaisensa, komea ja viehättävä peli.

Juoni on niin reikäpäinen, että se on jo hauska. Viewtiful Joe lomailee kesken toimintaelokuvansa kuvausten. Ilkeä roisto Madow varastaa filmin ja raina on saatava takaisin. Tosielämässä Joe on tavallinen pulliainen vailla supervoimia, mutta tyttöystävä Sylvian v-kamera muuttaa tilanteen: kameran läpi nähtynä Joe on supersankari.

Jos Viewtiful Joe pitäisi lokeroida tyylilajiin, voitaisiin puhua mätkintäpuzzlesta. Joen tärkein tehtävä on voittaa viholliset (yleensä) aseettomissa taisteluissa, mutta taistelu ja eteneminen vaativat usein tietyn jipon käyttämistä. Joen perustemppuihin kuuluvat hyppy, isku ja lyönti.

Tämän jälkeen siirrytään surrealismin puolelle, sillä Joe pystyy esimerkiksi hidastamaan aikaa ja siirtämään yläkuvaruudun alaruutuun. Jälkimmäinen temppu tekee Joesta vihollista suuremman ja voimakkaamman, koska alaruudussa näkyy yleiskuva ja yläruudussa zoomattu yksityiskohta. Supervoimillaan Joe osaa jakaa kuvaruudut 24-televisiosarjan tyyliin ja siirtää palaset uusiin paikkoihin. Liekkimeren ohitse pääsee siirtämällä vettä suihkuavan johdon tulen päälle. Double Troublen kosketusnäyttöpuzzlet ovat erittäin onnistuneita ja mielikuvituksellisia, vastaavia ratkaisuja ei muissa peleissä näe.

Ergonomia tehty vasurilla

Kosketusnäytöllä helpoimmillaan tökätään suoraan vastustajaa tai kytkintä, mistä on loogiset seuraamukset. Olkanapin avulla ruutua voi myös raapia ja heiluttaa, mikä saa kaikenlaista roinaa tippumaan roistojen niskaan. Kosketuskynän ja suuntaohjaimen käyttäminen samanaikaisesti vaatii harjoittelua, ja erityisen hankalaksi touhu menee, mikäli on vasenkätinen kuten minä. Tällöin näyttöä tulee tökittyä sormella, mikä on hankalaa ja epätarkkaa. Jos ennen peliä on syönyt grillatun kanan välipalaksi, kuvaruutu rasvaantuu pahasti.

Vasenkätisen kannattaa aloittaa valmistautuminen jo kuukautta ennen pelin hankkimista. Sinä aikana oikean käden etusormeen kasvatetaan kunnollinen teräväksi viilattu kosketusnäyttökynsi, joka on kätevä stylus-korvike. Juuri tähän aikaan vuodesta samaa kynttä voi myös käyttää ruokakaupassa parsojen tuoreuden testaamisen.

Helpoksi Viewtiful Joe ei ole vieläkään muuttunut, ei edes helpommaksi. Ei ole mikään häpeä käyttää Kids-vaikeusastetta. Viewtiful Joe: Double Trouble on kunniakasta jatkoa valtavirrasta mukavasti poikkeavalle pelisarjalle.

80

Lisää aiheesta