Virtua Tennis 2 (Dreamcast) – Riemupallo

Sega näyttää, miksi se on niin arvostettu pelintekijä julkaisemalla jo kuolleeksi julistetulle Dreamcastille erinomaisen Virtua Tenniksen vielä paremman jatko-osan.

Peliä on viilailtu kautta linjan muun muassa entistä hauskemmalla uramoodilla ja monipuolisemmilla kontrolleilla. Näkyvimpänä uutuutena ovat tutut naispelaajat, kuten Williamsin siskokset Venus ja Serena.

Lyönnit onnistuvat sitä paremmin mitä kauemmin pelaaja ehtii niihin valmistautumaan. Jos palloon ryntää viime hetkellä, saattaa lyönti lähteä heikkona tai minne sattuu. Jos taas on riittävän ajoissa vastaanottamassa lyöntiä, onnistuvat kierteet paremmin, iskuissa on enemmän voimaa ja lyönnit menevät tarkemmin sinne minne pitää.

Tavallisten turnausten ja pikapelien lisäksi voi treenata oman pelaajansa. Pelaaja aloittaa ranking-listan pohjalta tavoitteenaan päästä niin hyvään kuntoon, että pystyy osallistumaan jatkuvasti kovempia rahasummia tuottaviin turnauksiin.

Turnausten välissä treenataan hassuissa harjoituksissa. Erilaisia humoristisia harjoituksia on toista kymmentä ja kunkin läpäiseminen parantaa pelaajan suorituskykyä muun muassa juoksunopeudessa, ketteryydessä ja lyöntien voimassa ja tarkkuudessa. Harjoituksena voi olla vaikkapa syöttöjen iskeminen Othello-lautaan tavoitteena kääntää mahdollisimman monta mustaa nappia valkoiseksi. Tai mahdollisimman monen kentälle heitetyn tölkin nurin potkiminen ja samaan aikaan pallon pitäminen liikkeessä lyömällä sitä squash-tyyliin seinää vasten.

Turnauksista rahaa voittamalla voi ostaa peliin uusia kenttiä, peliasuja, mailoja ja taitavampia partnereita nelinpeleihin. Oman pelaajan voi siirtää muistikortilla kaveria vastaan, ja avatut kentät ja muu sälä siirtyvät myös pika- ja moninpeleihin.

Vaikka uran luomisessa riittää puuhaa viikoiksi, on Virtua Tennis 2 parhaimmillaan moninpelinä. Varsinkin nelinpeli ihmisten kesken on mieletöntä sekoilua, joka ainakin meidän porukassa on kirvoittanut kovaa suukopua siitä, kumman piti pysyä verkolla ja kumman hoitaa takakenttä.

Jos kuulut onnellisten Dreamcastin omistajien valittuun porukkaan, kannattaa käydä koppaamassa Virtua Tennis 2 mukaan. Lajista viis, näin iloista urheilua ilmestyy harvakseltaan millekään pelikoneelle.

92 + Pelit suosittelee

92