Vuzix Wrap 920 -lasit

www.vuzix.com

Armeijan käyttöön tarkoitettu teknologia ei sovi siviileille.

Pienet videolasit ja suoraan verkkokalvolle projisoitu kuva ovat scifin perusjuttuja. Ei siis ole ihme, että vastaavia virityksiä on työstetty myyntiin jo vuosien ajan, yleensä huonolla menestyksellä. Nykyään tarvittava tekniikka alkaa olla kunnossa, mutta se ei automaattisesti tarkoita, että homma  toimisi kunnolla.

Vuzix tekee mikrokoon näyttöjä Yhdysvaltojen armeijalle, ja samalla vaivalla on pykäissyt myös massamarkkinoille malliston. Wrap-sarjaan kuuluu kolme mallia, joista hintavimman 920-version näyttötarkkuus on 640 x 480 pistettä, kahden halvemman mallin tarkkuus on vielä heikompi. Surkea tarkkuus on vain yksi Wrapin heikkouksista, vaikka parin sentin päästä katsottavan näytön ei periaatteessa tarvitsekaan olla huipputarkka – ainakaan sotilaskäytön näyttöjen tuijottamisessa. Siviilipuolen videosovelluksien kanssa homma on vähän toinen, varsinkin kun laite ei tue laajakuvaa.

Koko komeus on rakennettu aurinkolaseilta näyttäviin raameihin. Pöydällä se näyttää kohtalaisen tyylikkäältä, mutta päässä hökötys istuu turhan kaukana päästä ja näyttää tyhmältä. Pitkä etäisyys haittaa myös käytössä, sillä näytöt ovat kaukana silmistä ja ympäristön valo häiritsee katselukokemusta. Jotain hyvääkin on: silmälasien käyttäjät voivat säätää tarkkuuden itselleen sopiviksi, jolloin häkkyrää ei tarvitse virittää silmälasien päälle.

Viihdekäytössä silmälappuvideot ovat turha ja kallis härpäke. Laite ei ymmärrä HD-tilojen päälle ja signaalin saa sisään vain antiikkisella komposiittivideolla, iPhone-liitännällä tai lisälaitteena ostettavalla VGA:lla. Katselin illan videoita ja toisen pelailin konsoleilla, minkä jälkeen nenänvarsi oli laitteen painosta hellänä ja päätä särki lähellä olevan suttuisen kuvan tapittamisesta. Silmiä joutuu käytössä liikuttamaan todella paljon verrattuna tavalliseen television tuijottamiseen. Se ei aluksi haittaa, mutta pitempi käyttö alkaa rasittaa.

Pelaaja näyttää lisäbonuksena Stevie Wonderilta, sillä päätä tulee refleksinä käännettyä aina katseen suuntaan. Nämä laput kannattaa jättää hyllyyn, ellet pakonomaisesti halua omistaa jotain turhaa ja kallista.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…