Wacky Funsters – Karkeaa pilaa

Eikös olisi hauskaa, kun tekisi hulvatonta, kreisiä ja ihan mieletöntä pilaa tietokonepelien pahimmista kliseistä? Entä jos pilan kohteena ovat yli kymmenen vuotta vanhat pelityypit, joita nykyinen sukupovi ei edes muista? Entäs jos toteutus näyttää Basicilla väännetyltä? Entäs jos huumoripuoli on tosi syvältä sieltä, minne aurinko ei koskaan paista? Tervetuloa, Wacky Funsters, kykenemättömyyden uusi kolmas potenssi!

Stereotyyppinen GeekWad Gamer joutuu pelastamaan Pelimaailman ilkeän Herttuan käsistä saamalla kelpo pisteet viidestä toimintapelistä, jotka ovat olevinaan jonkinnäköisiä parodioita. Pelien välissä pilkataan muun muassa Elvistä ja John Waynea tosi surkeilla vitsintyngillä.

Sitten näihin ohjelmointitekniikan kauneimpiin kukkasiin: Rambi vs Blambo on simppeli ampumapeli, jossa kursorilla ammutaan metsän söpöjä eläimiä tai ilkeitä ihmisiä. Maalit näyttävät ja käyttäytyvät kuin kaksiulotteiset pahvikuvat, verisemmät efektit on jätetty ainoastaan Rambi/Blambolle. Vitsin veto loppuu noin minuutissa.

Roadkill on ö-luokan Roadblasters, jossa kolmikaistaisella tiellä ammutaan ohjuksilla muita kulkijoita. Nopeus on noin 20 km/t, mutta onneksi auto loikkii kuin arohirvi kaistalta toiselle. Kammottava, muttei yhtä kammottavaa kuin Guys with Big Muscles, kehno beat'em-up pieruhuumorin ystäville. Vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa tästä kahden liikkeen ihmeestä.

Steroids tekee "pilaa" Asteroidsista ja siinä tuhotaan nyrkeillä anabolisia steroideja bodareiden verenkierrosta. Törmäys steroidiin kasvattaa Geekwadia ja kun hän on liian iso tulee Game Over. Paitsi että Steroids on tylsä on se myös täysin epäpelattava.

Pinon paras on Ping Pong Championships, muinaista Pongia muistuttava "tennis"peli. Vastustajan vaihtuessa pelityyppi muuttuu hieman. Paketin paras, vähän alle keskinkertaista PD-laatua, ja sen ääniefektit saivat kahden sekunnin hymyn ilmestymään muuten ah niin vakaville kasvoilleni.

Näihin verrattuna Manitbois on taivaallisen hauska,

10 PRINT "NIKO ON VIKSU"

20 GOTO 10

ohjelmoinnin mestarinäyte ja 3-vuotiaan Jenni-Johannan "suttuprötö kohtaa ihmevänkyrän" grafiikan huipputeos. "Kuinka pitkälle korppu lentää, ken tietäis sen". Pitäneepä kokeilla.

10