Walking Dead Season 2:  All That Remains – Pieni suuri tyttö

Lara Croftin asema selviytyjänaisten ykkösenä meni nyt.

Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas, kertoo vanha sananlasku pelikäsikirjoittajista. Se silmä oli kauhun kyyneliä täynnä, kun Telltalen Walking Deadin maailmaan sijoittuva pelitarina näytti, että peleihin voi oikeasti kirjoittaa hyvänkin tarinan.

The Walking Deadin ensimmäinen kausi kaappasi käsittämättömän määrän vuoden peli -palkintoja ja palaa uusin toisen kauden pelijaksoin. Alkuperäiset kirjoittajat lähtivät, mutta Telltalella on enemmänkin kyvykkäitä kirjoittajia.

Hienoa, sillä hyvä käsikirjoitus on efekteistä halvin! Ihan pelin genrestä riippumatta: kamppailen läpi jakso kerrallaan Call of Duty: Ghostia, ja päävastukseni on sen pystyyn kuollut tarinankerronta.

Taas tikkunäätä!

Viimeiset meistä

Ykköskauden pääpaino oli murhasta vangitun Leen ja hänen löytämänsä pikkutyttö Clementinen välille kasvavassa siteessä. Lee opetukset tulevat nyt tarpeeseen, sillä kakkoskaudella homman nimi on Clementinen pärjääminen uudessa maailmassa, jossa henkiin heränneet kuolleet ovat pieni uhka verrattuna yhteiskunnan väkivaltakoneiston sorrosta vapautuneen ihmiskunnan silkkaan kusipäisyyteen.

Kakkoskausi ottaa huomioon ykköskaudella ja 400 Days -väliosassa tehdyt päätökset, soveltuvin osin. Minun Clementineni aloittaa uuden kauden Omidin ja Kristan seurassa.

Juonta en viitsi paljastaa. Ykkösjakso kulkee välillä ehkä turhankin lujaa, mutta sisältää kaksi todella lujaa purevaa, pistävän tuskallista kohtausta. Clementine on hyvä roolimalli kaikille teini-ikäisille.

Clementine tunsi saapuneensa kotiin.

Susi vai koira?

Telltale kilpailee pelikäsikirjoittamisessa enää itsensä kanssa. Vertailussa äskettäin ilmestyneeseen, Fables-sarjakuvaan perustuvaan pelisarjan aloitukseen Wolf Among Us, elävien kuolleiden uudet seikkailut jäävät kakkoseksi.

Muutamaa teknistä ongelmaa lukuunottamatta jälki on aloitukseksi pätevää, nähtäväksi jää mitä hahmoista jatkossa kaivetaan. En ole pettynyt.

Tänä vuonna Telltalelta tulee kaksi uutta pelitarinasarjaa, joista toinen pohjautuu Game of Thronesiin, toinen Borderlands-peleihin.

Ehkä viesti menee lopultakin perille.

 

Pc, saatavilla Mac

Telltale

Minimi: Core 2 Duo 2GHz/ 3 Mt RAM, ATI tai NVidia 3-kortti 512 Mt VRAM

Testattu: Quad Core 2600k (3.5 Ghz), 8 Gt RAM, NVIDIA GeForce GTX560 Ti

 

 

89