Warhammer 40k: Kill Team (Xbox 360) – Kaksin aina kaunihimpi

Häpeilemätön tuhosinfonia toimii myös lintuperspektiivistä.

Tykkään siitä, että tänä nykyisenä pitkällisen lämmittelyn ja koukeroisten taustatarinoiden valta-aikana pelit ja naiset menevät suoraan asiaan. Kill Team on tästä hyvä esimerkki: örkkien Krooza-alus syöksyy kohti ihmiskunnalle tärkeää tehdasplaneettaa ja on siksi pysäytettävä. Koska yksi väkivahva ja maskuliininen avaruusmariini vastaa noin kymmentätuhatta vihernahkaa, riittää, että tähän glorifioidun liikennepoliisin hommaan lähetetään yksi tai kaksi panssarijeppeä. Käskytkin ovat yksinkertaiset: tappakaa kaikki mikä liikkuu ja tuhotkaa loput.

Kill Teamin toiminta on kursailematonta ja armotonta ilman turhaa kikkailua. Ammuksia on loputtomasti ja vaikka välillä asennellaan vähän pommeja tai etsitään jotain macguffineja, homman nimi on muukalaissaastan lahtaaminen. Pelin kuusi kenttää sisältävät niin vaihtelevia maisemia kuin avaruusaluksen sisäpuolella ylipäätään voi olla, ja jokainen kenttä huipentuu isompaan pomo- tai massataisteluun.

Hahmovalikoimassa on neljä eri tappamiskoulukuntaa edustavaa mariinia. Raskaisiin aseisiin ja lähitaisteluun erikoistuneet sotilaat ovat ominaisuuksiltaan itsestäänselviä, kirjastonhoitaja ja techmarine puolestaan keskitasoa sekä ammuskelussa että mättämisessä, mutta kompensoivat tätä hieman paremmilla erikoiskyvyillään. Erityisesti techmarinen rakentama tykkitorni on sen verran hyödyllinen, että muilla hahmoilla pelatessa sitä tulee suorastaan ikävä. Teurastuksen edetessä hahmoille saa kullekin auki pari lisäasetta ja taistelutehoa kasvattavia perkejä, joista voi kytkeä päälle korkeintaan kaksi kerrallaan. Perkien avulla voi kasvattaa hahmonsa kestävyyttä, vahingontekotaitoa tai vaikka taskussa olevien kranujen määrää.

Suihkuta sitä plasmaa beibi

Pelin ulkoasu ja muu toteutus on tuttua, Warhammerille uskollista meininkiä, jota THQ:lta on näissä lisenssipeleissään opittu odottamaan. Avaruusmariinien pilkkoessa örkkiä kilon paloihin veri lentää ja eeppinen trailerimusa soi, joten sillä sektorilla kaikki on kunnossa. Kontrollit eivät ole parhaat mahdolliset, vaan välillä mariinin tykittämä luoti- tai plasmasuihku on hankala saada osumaan juuri aiottuun viholliseen, mutta koska kaikki pitää joka tapauksessa tappaa, ei ongelma ole suuren suuri. Kahden pelaajan yhteispeli onnistuu saman koneen äärellä, mutta netti-co-op on jostain syystä jätetty pois, mikä on jokseenkin harmillista.

Vaikka pelit muistuttavat luonteeltaan toisiaan, Space Marinen Exterminatus-moodi ja Kill Team ovat erilaisia eläimiä. Kill Team on seikkailupainotteisempi ja vaikka tulitaistelut ovat parhaimmillaan yhtä kiivaita kuin Exterminatuksessa, yleinen tempo on rauhallisempi ja suvantopaikkoja on enemmän. Pelin kuudessa kentässä on aivan riittävästi pelattavaa, ja hahmoluokkien erilaisuus kannustaa uudelleenpeluuseen. Lisenssin voimin pyöriväksi pikkupeliksi Kill Team on varsin viihdyttävä toimintaräiskyttely, ja jos kaipaa pientä mutta munakasta pelattavaa sohvalle kaljatölkkien rutistelun oheen, mariiniveljien taisteluretki on kelpo vaihtoehto.

80