Warhawk (PS3)

Kauhun tasapaino vallitsee ja varmaa on vain kuolema. Uudelleensyntymisen ihme tapahtuu omassa tukikohdassa, jonka voi vallata omalle joukkueelleen seisomalla tarpeeksi kauan lipputangon vieressä. Valtaaminen on tärkeässä roolissa vyöhyketaistelussa, jossa voittaja on se, joka saa pisimpään pidettyä hallussa kartan strategisia pisteitä.

Valitettavasti yleisillä servereillä meininki on yleensä silkkaa kaaosta, joskin kohdalle osui myös kurinalaisesti toimivia porukoita. Usein törmää myös tiimien väliseen kahakkaan (team deathmatch), jossa ainoa tavoite on listiä mahdollisimman tehokkaasti vastapuolta. Myös perinteinen kaikki kaikkia vastaan -tappomatsi onnistuu, mutta käytännössä sitä ei harrasta kukaan.

Jos porukka on hyvä ja kommunikaatio pelaa, sopii lipunryöstö tilanteeseen kuin nenä sukkaan. Warhawkissa on tuki kuulokemikrofonille, mutta pääsääntöisesti sotatantereella kuuluu vain konekiväärin säksätys ja tykkien jyly. Ainakin julkisilla servereillä korvien ei tarvitse kärsiä ulkomaan mongerruksesta, sillä yllättävän moni sotii ilman headsettiä.

Vaikka alueita on vain viisi, niissä riittää tarpomista. Kartat skaalautuvat hyvin myös pienemmille ryhmille, jolloin maajoukkojen käytössä olevaa aluetta on rajattu. Lentokoneet voivat suihkia aina koko ilmatilan leveydeltä, joten kuolemaa uhmaaville ilmataistelumanöövereille löytyy aina rutkasti tilaa. Mikäli suonissa virtaa pelkkää kerosiinia, joissakin kentissä matsiksi voi valita koiratappelun, jolloin maajoukkoja ei ole ollenkaan.

Kansa taisteli – miehet kertovat

Alun pienet ongelmat on liiskattu, joten nettisota rullaa täydellä porukalla jouheasti ilman turhia nykimisiä tai muita omituisuuksia. Itse en törmännyt warppailuun kuin yhden kerran ja sekin tapahtui yksityisellä serverillä. Matseihin liittyminen on tehty helpoksi, sillä käyttöliittymä on yksinkertainen ja toimiva. Lisäksi pingimittari auttaa välttämään huonot yhteydet.

Koska yksinpeliä ei ole, moninpeliin on panostettu. Esimerkiksi ruudun voi jakaa lennossa 2–4 osaan ja peliin voi liittyä tai pelistä poistua koska tahansa. Myös kontrollit ja niiden rukkaaminen on toteutettu esimerkillisesti. Ohjausta voi säätää jokaiselle yksikköluokalle erikseen eikä vasenkätisiäkään ole unohdettu. Halukkaat voivat kytkeä päälle myös sixaxis-ohjaimen kallistuksentunnistuksen, mutta itse tykkäsin lennellä tatteja vatkaamalla.

Warhawk on hyvin tehty ja samalla erittäin aloittelijaystävällinen portti nettisodan riemuihin. Se todistaa kiistatta, että laadukasta nettiviihdettä voi saada myös ilman kuukausimaksua. Jos minun pitäisi nyt valita, menenkö pieksämään gruntteja ahtaissa Halo 3 -kentissä vai lähdenkö liitelemään avaralle taivaalle Warhawkin puikoissa, valitsisin ehdottomasti jälkimmäisen.

89