Warioware, inc. (GBA)

Warioware, inc. koostuu minipelinipuista, joista on vaikea päätellä, ovatko ne pelejä, reaktionopeustestejä vai peräti vitsejä. Minipelit kestävät lyhimmillään pari#kolme sekuntia ja sinä aikana on vaikkapa napattava tipu hyppysiin, annosteltava silmätippa, työnnettävä sormi nenään, saatava lanka neulansilmään tai otettava kiinni tiskillä liukuva tuoppi.

Joskus pari#kolme yritystä vilahtaa ohi ilman, että ehtii edes tajuta, mitä pitäisi tehdä. Kun taju herää, oikea ajoitus ei olekaan yhtä yksinkertaista kuin äkkiseltään luulisi. Ja mitä enemmän pelaa, sitä nopeampi on oltava, jos mielii selvitä voittajana.

Ärhäkkä Wario haastaa ensimmäisenä kisaamaan omia minipelivirityksiään vastaan, ja kun niistä on läpäissyt kymmenen, avautuu valikkoon seuraava minipeliryväs. Nyt tarvitaan jo 15 selvitettyä koitosta, jotta esille singahtavat seuraavat kolme rypästä. Niitä voi kokeilla haluamassaan järjestyksessä, mutta aikaisempiakin ryppäitä voi pelata uudelleen parempien tulosten toivossa.

Kolmen ensimmäisen läpäistyn minipelinipun jälkeen valikkoon avautuu ensimmäinen kaksinpeli, jossa toinen käskyttää vasenta takanappia ja toinen oikeaa yhtäaikaa. Muitakin jaettuja kokemuksia on luvassa ahkeralle napintakojalle.

Minipelit ovat älyttömiä ja hassuja, jopa pikkupervoja: kaiva nenää ja niistä räkä nenään takaisin, voi laupias taivas sentään. Tavallisempi minipelikokonaisuus on kasa Nintendo-klassikoihin kallellaan olevia pelinpätkiä. Pikapläjäykset tuovat mieleen kännykkäpelit ja todennäköisesti jokaisen alapelin voisi toteuttaa ongelmitta nykypuhelimiin.

Jaa että onko tämä edes kivaa? Niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin, kyllä. Kunnon joukkohupia kaverilta toiselle konetta kierrättämällä, ja hyvät naurut tällä saa aikaan yksin ollessaankin.

85