WarioWare: Twisted! (GBA) – Kieputa! Pyöritä!

Hykeryttävän hauskan WarioWare: Twisted! -mikropelikokoelman kantava koukku on liikesensori, joka tunnistaa Gameboyn kääntämisen. Pelimoduulissa on lisäksi täristin, joka höystää toimintaa tutinapalautteella. Kieputus ja tärinä tuovat mikropelijunnaukseen mukavan tuoreen maun.

Näppärän kontrollimenetelmän sisäistämiseen tärvääntyy noin 2,47 sekuntia. Gameboyta käännellään kädessä siten, että ruutu on koko ajan näkyvissä. Useimmat mikropelit hoidetaan pienillä kallistuksilla, mutta joskus tarvitaan useita ja hupaisan näköisiä täyskierroksia ympäri. Tekniikka pelaa tarkasti ja riittävän luotettavasti alkuperäisessä GBA:ssa, SP-mallissa ja DS:ssä.

Mikropelit ovat nauruhermoja kutittelevia, monipuolisia näppäryys-, nopeus- ja hoksotintestejä. Iloisen päättömät aiheet vaihtelevat sipuliasteroidin torjunnasta retroviritysten kautta klassiseen nenän tonkimiseen. Pomokenttiä lukuun ottamatta valtaosa minipeleistä loppuu alle viidessä sekunnissa. Jos et heti tajua, mistä on kysymys, yksi elämä tipahtaa pois. Neljän virheen jälkeen kiemurtelu päättyy, joten yksi ennätysyritys saattaa olla ohi alle minuutissa.

Mikropelit jaetaan pelityypin ja höhlien taustatarinoiden yhdistämiin kokonaisuuksiin. Avaruusmuukalaisen peleissä pärjätään ällillä ja ninjakaksosten toilailuissa tarkasti ajoitetuilla tälleillä. Seuraava satsi aukeaa, kun pomotaso suhahtaa läpi. Viimeinen pomokenttä on rytmivammaisen painajainen: tuhrasin Super Warion kiperään diskoketkutteluun monta tuntia.

Tekeminen ei tyssää lopputeksteihin, sillä uusintakierrokset palkitaan avokätisesti. WarioWaressa on valtava määrä kääntötoimintoa hyödyntäviä bonusroippeita, kuten soittimia, kieputusleluja ja mikropelejä jämerämpiä alipelejä. Siinä missä lelut ja muu sekalainen tilpehööri ovat kertakäyttökamaa, tasokkaimmista bonuspeleistä irtoaa enkanmetsästyshupia tuntikausiksi. Mewtron-kisuräiskintä, ompelukone ja kenkkuilevien lampaiden laskeminen olivat lystikkäimpiä kokemuksia.

WarioWare: Twisted! on hassu, omaperäinen ja viihdyttävä kokonaisuus. Nautin yllättävän fyysisestä ja nokkelasta Twisted!-osasta jopa enemmän kuin DS:n WarioWare: Touchedista.

91