Warriors – Hakkaa päälle

Warriors tulee tiukkaan saumaan. Street Fighter Turbon, Mortal Kombat 2:n ja FX Fighterin kanssa ei ole helppo kilpailla mätkintämestaruudesta, varsinkaan kun Warriors ei tarjoa kilpailijoihinsa nähden mitään oleellista uutta.

Juoni on se sama beat-em-uppien kestojuoni: aikoinaan eli yltiömäisen hyvä soturi, joka oppi taikomaan itsensä hetkeksi näkymättömäksi. Hän vallitsi maita ja mantuja, soti ja tuhosi kaiken mikä eteen sattui. Lopulta hän hallitsi voimiaan niin täydellisesti, että katosi pysyvästi näkymättömiin.

Tästä harmistuneena hän erakoitui kaukaiselle autiomaasaarelle. Vuosisadat kuluivat ja aika kävi pahemman kerran pitkäksi. Niinpä hän päätti järjestää kaikkien aikojen turnajaiset ja kutsui paikalle parhaat taistelulajin taitajat kautta aikojen ja paikkojen. Kymmenen kilvoittelijaa haaliutui kasaan enemmän tai vähemmän vastoin tahtoaan.

Warriors on perinteistä mätkintää, jossa hahmoja kontrolloidaan ilotikulla tai näppäimistöllä. Iskuille ja potkuille on omat näppäimensä. Tutut ja turvalliset erikoisliikkeet saa esille mortalkombatmaisilla ohjainliikkeillä. Lisukkeena ihmishahmoilla on mukanaan kättä pidempää, esimerkiksi puukko, patukka tahi tomahawk, eläinkunnan edustajat luottavat raatelimiinsa.

Taistelijat on animoitu erikoisella Bio-Motion-menetelmällä, jolla hahmot liikkuvat suht sulavasti, mutta näyttävät VGA-grafiikalla sekavan suttuisilta. SVGA tekee taistelijoista esteettisempiä joskin kooltaan kutistettuja ilmestyksiä. Äänet ovat muhkean jykeviä tyydyttäviä kuolinkorinoita unohtamatta.

Erikoisuutena tapahtumia voi seurata kahdesta kuvakulmasta. "Salaisen" valikon kautta Warriorsia pääsee tahkoamaan myös uusintanäytön (replay) 3D-areenalla.

Kontrollit ovat yksinkertaiset ja helposti hallittavat, mutta pelattavuus ei ole kuitenkaan hienostunutta. Asiallisten yhdistelmä- ja persoonallisten erikoisliikkeiden puute masentaa myös, ja strategiaksi kehkeytyy helposti saman liikkeen hysteerinen toisto.

Kritiikistä huolimatta Warriors ei ole se kaikkein huonoin mätkintä: hetken hekumalliset ähinät se tarjoaa, varsinkin kaksinpelinä. Epätoivoisen makuiset kuvakulma- ja SVGA-kuorrutukset jättävät kuitenkin kylmäksi, eikä niillä peliä pelasteta.

75