Wavebird (GameCube)Vapautta pelaamiseen

GameCuben persoonallisessa padissa ei ole liiemmin puutteita, ainoastaan onneton parin metrin johto on liian lyhyt. Nintendon ratkaisu itse aiheutettuun ongelmaan on langaton radio-aaltoja käyttävä Wavebird-padi. Ohjaimen muotoilu ja toiminta ovat identtisiä peruspadiin verrattuna, tosin kahden AA-patterin kotelon ja radiolähetinosan myötä padin keskellä on selkeä pullistuma.

Konsolin peliohjainporttiin liitetään pieni harmaa vastaanotin, jossa on kanavan valitsin ja aktiivisuutta ilmaiseva ledi. Kanavia on kuusitoista, joten GameCubeen voi huoleti laittaa vaikka neljä Wavebird-ohjainta. Lähettimen kantama on vähintään kuusi metriä ja esteet, kuten ovet ja seinät eivät juuri etäisyyttä kutista.

Testissä oli kaksi ohjainta eivätkä ne häirinneet toisiaan, ellei tarkoituksella valinnut molempiin samaa kanavaa. Lähituntumassa käytetty Logitechin langaton PC-hiiri ei suostunut sekään kiusaamaan padeja ja päinvastoin.

Nintendo lupaa uunituoreille pattereille noin sadan tunnin käyttöajan, joka toki riippuu hieman pelien luonteesta. Ohjaimessa on virtakytkin, joka kannattaa nykäistä off-asentoon aina kun lopettaa pelaamisen. Yllättävästi Wavebird ei tue tärinätoimintoa liian suuren virrankulutuksen vuoksi.

Äkkiseltään voisi luulla, että langattomuus ei ole juttu eikä mikään. Kukaan ei kuitenkaan nykyään käytä 80-luvun taitteesta tuttuja johdollisia videon kaukosäätimiä. Sama vapaus sopii erinomaisesti myös peliohjaimiin, sillä rumien johtojen eliminoinnin myötä huone näyttää nätimmältä ja kompuroinnin vaara katoaa. Moninpelisessioissa sopivan pelipaikan löytäminen ei ole enää ongelma. GameCuben voi vaikka tunkea kaappiin piiloon ilman, että pelimukavuuden suhteen tarvitsee tehdä ainuttakaan kompromissia.

Wavebird on liki pakollinen lisävaruste jokaiselle GameCube-fanille. Jatkojohtojen sijaan kannattaa investoida langattomaan padiin, jos ohjainten piuhat tuntuvat liian lyhyiltä.

Nintendo GameCube Wavebird Wireless Controller

www.nintendo.com

Valmistaja: Nintendo

Testikappale: Amo

Hinta: noin 70 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…