We Love Golf! (Wii) – Lintuparvi laskeutuu

Joka toisella sankarilla on laulava säilä, mutta harvalla golffarilla puhuvaa mailaa. Wiin We Love Golfissa kuullaan sekin ihme.

Ammattilaisgolfissa pelurin rinnalla kulkee ohjeita jakava mailapoika, mutta Wiin We Love Golfissa avustaa maila. Moten kaiuttimen kautta puhuva puuykkönen ohjaa lyönnin ajoituksessa: osoita alaspäin, heilauta taaksepäin, lyö.

Hupaisalla pikkuoravaäänellä kimittävä maila koettelee ennen pitkää pärevaraston kestävyyttä. Kake käskee jatkuvasti osoittamaan alas, vaikka teen hienosäätöjä zoominäkymässä. Saatan olla puusilmä, mutta en löytänyt mistään asetusta, joka tukkisi mailani turvan. Käyttiksen oma valikko ei auta, koska sen jälkeen lätinä raikaa telkkarista.

Animehahmoja ja iloisia karkkipaperikenttiä höystetään lennokkailla spesiaalilyönneillä ja ilotulitusefekteillä. Lujaa kiitävät pallot muistuttavat pyrstötähtiä ja kaukaa upotettuja sutaisuja juhlistetaan rei’istä sinkoavilla kipinäsuihkuilla. Hurjat kierteet lyövät maassa lieskoja ja pallo sudittaa pari metriä takapakkia. Me rakastamme golfia ei todellakaan ole Tiikeri Metsän jengiä.

Helpon hauskaa

Golf on herrasmiesten urheilua: jos rahvaanomainen hiki uhkaa kostuttaa otsan, noustaan golfkärryyn. Japanilaisittain maustettu Me rakastamme golfia tuo skottien kehittämään arvokkaaseen ajanvietteeseen reilun annoksen vauhtia, väriä ja sööttejä animehahmoja.

We Love Golf!:in rivakka tempo pohjautuu luontevaan, oikeata swingiä apinoivaan lyöntisysteemiin. Kun pallot menevät aina suurin piirtein sinne minne halutaan, tulosta syntyy reippaaseen tahtiin. 18 reiän turnauksesta irtoaa voittopokaali alle puolessa tunnissa.

Swingi on wiimäiseen tapaan fyysinen. Mote ylös ja taakse, pieni paussi ja huitaisu alas oikealla hetkellä. Sössin totaalisesti ainoastaan urani kaksi ensimmäistä reikää, kun huhkin heinämiehen lailla. Hetkessä huomasin, että lyöntiä valmisteleva backswing painottaa tarkkaa ja rauhallista liikettä nopean huitomisen sijaan.

Jos lyönti ei miellytä, kattavan swingimittarin varjokuvat näyttävät, mikä osa-alue kaipaa petraamista. Alaspäin heilautuksen ajoitusvirheet viskaavat pallon hookiksi tai slaissiksi. Ajoitus on suhteellisen tiukka, joten useimmiten lyönti kaartaa kevyesti jompaan kumpaan suuntaan. Swingimittari näyttää aina lyöntiin tarvittavan voiman, joten räikeät kämmit ovat työtapaturmia.

Ajoituksen ja tuulen arvaamattomuus eivät menoa haittaa, kunhan muistaa tähdätä laveasti väylälle tai viheriölle. Sihtaaminen on helppoa, sillä lyönnin optimisään lentorata ja pallon vierintäreitti näytetään etukäteen. Kätevässä zoom-näkymässä tähtäys hierotaan millintarkasti kohdalleen. Jos sää on tyyni ja ajoitus pelaa, pallo lentää suunniteltuun paikkaan.

Suopeissa olosuhteissa birdie-kavalkadin sekaan solahtaa puolivahingossa eagleja ja hole-in-oneja. Huiman tulostehtailun kääntöpuolella piilee turtuminen. Kun jokainen reikä humahtaa heittämällä läpi vähintään par-tuloksella, pitkissä sessioissa hommasta katoaa maku.

Kivempaa kimpassa

Birdievyöry ei haittaisi pätkän vertaa, jos vastustajat pistäisivät pelaajan koville, mutta turha toivo. Perusturnausten voitot irtoavat vaivatta noin kymmenen lyönnin marginaalilla kakkossijaan. Läpäisyn jälkeen aukeavalla pro-tasolla tii on kauempana ja vastustajat sitä luokkaa, mitä niiden olisi pitänyt olla jo ensimmäisen kierroksen puolivälissä.

Onneksi kimppakivassa kaverit pistävät aina vastaan – moninpeli luonnistuu mukavasti yhtä ohjainta kierrättämällä. Pallon mätkintää piristetään useilla lyöntitarkkuutta koettelevilla pelimuodoilla, joissa pallo lyödään renkaiden läpi tai pyöreille maalialueille.

We Love Golf on nättiä, iloista ja helposti sulavaa arcadegolfia, joka on parhaimmillaan moninpelinä. Yksinpeli on viihdyttävää, mutta vakiovaikeustasosta puuttuu haasteen tuoma jännite. Kun kaikki turnauksia voittamalla avatut kentät on nähty, pallon mäiskinnästä loppuu paras veto. Siihen ei mene kovin kauan, sillä perusturnausten voittoon tarvitaan vain yksi yritys.

83

Lisää aiheesta