Wii Play Motion (Wii) – We pray lotion

Bilepeligenre kärsii nopeasti keksityistä huiskintapeleistään. Wii Play Motionissa saa hullun heilumisen sijasta pari oivaa peli-ideaa ja uuden ohjaimen.

Wii Play Motion -bilepeli ei vaadi niin paljon kylmägeeliä kuin kilpailijansa. Pelatessa ei tarvitse huiskia hulluna ympäriinsä, sillä Motion tukee alkuperäistä Wii-ohjausta tarkempaa Motion Plus -ohjausta.

Gyroskoopeilla parannettu ohjain tulee jopa pelin kylkiäisenä. Pelin ja ohjaimen pakettiratkaisulla varmistetaan, etteivät tavispenttien päät mene kaupassa sekaisin, sillä peli vaatii toimiakseen Motion Plus -tuen.

Hei me heilutaan taas

Motion-lätylle on läiskitty kaksitoista minipeliä, jotka on tarkoitettu seurapeleiksi. Bilepelien perisyntimäisesti valtaosa alipeleistä on alussa lukittuna. Avausjumppa kestää noin tunnin ja tarjoaa hyvän läpileikkauksen valikoimasta. Silkkaa silkkoa ei ole mukana lainkaan, mikä on positiivinen yllätys.

Motion Plussalla kuorrutettujen pikkupelien ohjaustuntuma on tarkka eikä kursori lähde ajelehtimaan itsekseen. Tarkkuus ei vieläkään ole leikkaussalikamaa, mutta parannus on huomattava perus-Motelle suunniteltuihin huiskuta tai kuole -pikkupelikollaaseihin verrattuna.

Omaksi suosikikseni minipeleistä nousi Teeter Targets, missä Wiimote muuttuu kiikkulaudaksi. Laudan päällä pomppiva pallo pitää saada pomputettua maaliin kapulaa kääntelemällä. Lautamiehen työnkuva on kaukana helposta ja myöhemmillä tasoilla käytin jo kirosanoja.

Mote muuttuu myös yllättävän autenttiseksi avaruussukkulaksi. Star Shuttlessa telakoidutaan avaruusasemalle. Hommaan vaaditaan sihtiä ja sinniä, sillä tyhjiössä sohlaaminen nostaa nopeasti sormen suuhun, kiitos newtonilaisen lentomallin.

Olen hämmästyksestä suorastaan soikeana. Miten ihmeessä Nintendo on onnistunut sullomaan bilepelilätylle näin vaativaa tavaraa? Sukkulan saattaminen Venukseen ei takuulla käy keneltä tahansa.

Ghostbustersin työnkuvaa apinoivassa Spooky Searchissa haamut karkaavat ruudulta ja Motea on heiluteltava pitkin huonetta, jotta kummitukset osuvat kaikuluotainta matkivaan kapulaan. Löydetyt aaveet paiskataan haamujengiltä varastettuun ansaan ja siirrytään saalistamaan seuraavaa. Spiritismi-istunnon jälkeen haamujahti on hyvä tapa keventää tunnelmaa.

Paketin kevyempää sisältöä edustavat reikä seinässä -variantti, missä ohjataan mii-ukkoa seinien läpi kapulaa pyörittelemällä. Maasta nousevien myyrien mätkiminen reaktiopelissä ei sekään ole ideoista tuorein.

Mukaan on mahtunut myös menevä raideräiskintä. Trigger Twistin kaksi ensimmäistä tasoa vain lupaavat, mutta kolmas kenttä lunastaa. Ufojen ja ninjojen nitistäminen jää kauas dinosaurusten kurittamisesta. Esihistoriassa etenevä raidetoiminta on varsin hauskaa ajanvietettä, joskin lyhyttä.

Genren edustajat on lähes poikkeuksetta raavittu kasaan kengännauhabudjetilla ja laatu on usein sen mukainen, joten Wii Play: Motion on lajityypissään suorastaan loistava. Suoritus ei ole kehuttava, sillä pilepelit ovat huonon maineensa ansainneet.

Nintendon uusin illanistujaispeli on helposti lähestyttävä, mutta liikeohjaukselle on silti maltettu keksiä perusheiluntaa kekseliäämpiä käyttötapoja. Motion antaa tekemistä muutamaksi tunniksi sipsien ahmimisen ohessa, joten kovin syvällisiä pelielämyksiä ei kannata odottaa.

80

Lisää aiheesta