Wii Super Famicom Classic Controller

www.nintendo.com

Japanin Club Nintendo on yliveto. Nintendo-pisteitä kerääviä japanilaisia palkitaan peleillä ja pelivehkeillä, joita ei kaupasta saa. Palkinnoista paras on Wiille tehty Super Famicom -ohjaimen näköisversio.

Europelaajien onneksi retro-ohjaimen valmistusmäärät eivät olleet aivan pieniä. Padia tihkuu nettihuutokauppoihin ja aasialaisiin import-kauppoihin jopa avaamattomissa paketeissa. Ohjaimesta pyydetty noin 60 euron hinta on kova, mutta ei kohtuuton, jos vain paras on kyllin hyvää.

Tavallinen Classic Controllerkin sopii erinomaisesti Virtual Console -retroiluun, mutta jos alkuperäinen Super Nintendo -ohjain on käsien tuntomuistissa, on aidolla padilla pelaaminen astetta kovempi kokemus. Kyse ei ole ajan kultaamista muistoista, sillä SNES-ohjain on edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista ohjaimista. Ristiohjain rokkaa ja pieni ja minimaalisesti muotoiltu läpyskäohjain istuu hyvin isoonkin kouraan.

Super Famicom -ohjain kytketään Classic Controllerin tapaan lyhyellä johdolla Wiimoteen. Se myös näyttäytyy Wiille Klassikkona, vaikka Nintendo 64:n analogitatteja vaativia pelejä ei toki voi pelata.

Aidolla ohjaimella pelattu vuosikertapeli maistuu tietysti parhaalta kuvaputkitelevisiosta nautittuna.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 4.3.2009.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…