Wii Zapper

Muistatko Duck Hunt -ampumapelin 80-luvulta? Sitten muistat myös Zapperin, 8-bittisen Nintendon suositun valopistoolin, yhden kasaripelaamisen ikoneista.

Wiin Zapper on runko, johon wiimote ja ja nunchuck kiinnitetään tuomaan realistisempaa ampumisen tuntua. Ase on suunniteltu lonkalta ampumista varten ja se on tukeva kädessä. Oikeasta aseesta poiketen liipaisin on etukahvassa. Liipaisin painaa wiimoten B-nappia. Muut ohjainten napit jäävät esiin, mutta sormet ylettyvät pelatessa vain nunchuckin napeille. Myös tattiohjain on käytettävissä, joten Zapperilla voi ohjata pelejä monipuolisesti.

Sekä wiimote että nunchuck naksahtavat helposti ja tukevasti paikoilleen Zapperiin. Johdon asettelu sen sijaan vaatii vaivaa. Se sijoitetaan taaemman kahvan luukun alle, jossa se kierretään useammalle kierrokselle. Toimenpide tuntuu vaivalloiselta, jos sitä pitää tehdä usein. Mahdollisen wiimoten kumisuojan poistaminen tuo vielä yhden lisävaivan. Kätevämpää onkin, jos harvemmin käytettävää kakkosohjainta voi käyttää Zapperin kaverina.

Zapperia voi käyttää myös pistoolina, jolloin oikea käsi pitää etukahvasta kiinni ja nunchuck on vapaana toisessa kädessä. Tyhjä perä on niin kevyt, että Zapper ei tunnu pistoolinakaan epätakapainoiselta. Pistoolia ei käytännössä voi pitää kahdella kädellä, sillä ilman nunchuckia jää napeista käyttöön vain liipaisin.

Oikealla valopistoolilla tähdätään pistoolin tähtäimen läpi suoraan ruudulle. Se ei onnistu wiimotella, eikä siis Zapperillakaan, sillä ohjain paikantaa itsensä Wiin sensoripalkilla, eikä tiedä television koosta tai sijainnista. Kalibroinnilla ongelman voi osittain kiertää. Esimerkiksi Segan Ghost Squad käyttää kalibrointia, joka mahdollistaa ruudulle suoraan tähtäämisen. Valopistoolin tarkkuuteen tuskin kuitenkaan päästään. Zapperissa ei myöskään ole itsessään tähtäintä. Valtaosa Zapperilla pelattavista tulevista peleistä varmaankin perustuu ruudulla näkyvään tähtäimeen.

Zapperin mukana tulee Link's Crossbow Training -peli. Se on ampumista Zelda Twilight Princessin maisemissa ja Zapperin opetuspeli. Ampuminen alkaa staattisesta maalitauluammunnasta ja monipuolistuu siitä. Peli on yksinkertainen, mutta highscore-mielessä pelattuna pikkukiva.

Zapperilla sujuu sekä Crossbow Training että Umbrella Chronicles, mutta ongelma on, ettei Zapperista ole varsinaisesti hyötyä, vaan pelaaminen sujuu hieman paremmin ilman sitä. Fiilistä Zapper kuitenkin hiukan parantaa, mutta ei niin paljon kuin oikea valopistooli. Pelaan räiskintäni siis jatkossakin mieluummin ilman Zapperia.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…