Wild Cup Soccer – Brutaalia menoa

Brutal Footbal oli melkoinen menestys ja ansiosta. Millenium lypsää samaa ideaa tällä kertaa perinteisen potkupallon parissa, viittaahan jo nimi Wild Cup Soccerkin jollakin etäisellä tavalla jalkapallon MM-kisoihin.

Ideana on piristää jalkapalloa kunnon väkivallalla. Kuvakulmaksi on valittu sivuviisto, mikä kieltämättä tarjoaa herkullisimmat mahdollisuudet verevälle animaatiolle, vaikkei pelattavuuden kannalta olekaan se selkein. Joukkueet edustavat kahdeksaa rotua hiirikorvaisista ja jänisnenäisistä rujokeista aina partaisiin isoisukkeihin. Pelivaihtoehtoina ovat tutut cupit ja liigat. Friendly (kaksinpeli) -otteluita kutsutaan tietysti unfriendly-nahisteluiksi.

Teemaltaan Wild Cup Soccer on odotetun verinen ja väkivaltainen, eivätkä Brutal Football -fanit siinä suhteessa tule pettymään. Liigan jyystäminen kaveriporukan kesken on taatusti hyvä tapa purkaa agressioita, mutta yksinpelinä Wild Cup Socceriin kyllästyy melko nopeasti edeltäjänsä tavoin.

Pelkät liukutaklaukset ja nyrkinojennukset eivät ole pelintekijöille riittäneet. Hyvin sujuneen pelin jälkeen _ paljon maaleja ja telottuja vastustajia _ kassaan karttuu tuohta, jonka voi sijoittaa erilaisiin mörssäreihin, lekoihin, sapeleihin ja pyssyihin. Seuraavan ottelun ja yhä tylymmän teurastuksen jälkeen kertyneellä rahalla saadaan tietysti yhä jykevämpiä voimakeinoja käyttöön. Myös parempien pelaajien ostaminen on mahdollista.

Wild Cup Soccerin jalkapalloelementti ei ole kaksinen, eikä välttämättä edes oleellinen osa peliä. Palloa on tietysti yritettävä puskea kohti vihollisen maalia, mutta ilman puolustajien ja maalivahdin sujuvaa sapelointia se ei juuri onnistu. Itse asiassa vihollisten jynssääminen maanrakoon tuottaa huomattavasti enemmän tyydytystä kuin kurjan vähäpätöisen maalin tekeminen. Niitäkin tietysti pitäisi muistaa tehdä, jotta ottelun voittaisi.

Millenium halusi saada Wild Cup Soccerin julkaisukuntoon ennen jalkapallon MM-kisoja, mikä näkyy valitettavasti liian selvästi keskeneräisenä ohjelmointina. Kentän vieritys on kammottavan hidasta ja nykivää, eikä pelaajien animaatiosta pääse nauttimaan ruudun päivittyessä hitaasti. Kaikki tämä vaikuttaa myös pelattavuuteen. Vaikkei Brutal Footballkaan ollut teknisesti moitteeton, sitä oli kuitenkin häkellyttävän hauska pelata.

Wild Cup Soccerin pelaamista hauskempaa on oikeastaan miettiä, mikä on Milleniumin seuraava Brutal Sports -peli. Brutal Golf vaiko Brutal Tennis? Entäpä Brutal Sports Cross-Country Skiing? Tai aina ajankohtainen Brutal Formula?

Milleniumin ajatus julkaista kesän jalkapallopelisumaan koko homman läskiksi lyövä peli on hyvä, ja monet Wild Cup Soccerin ideoista ovat hyviä. Valitettavasti itse peli on huono.

65