Wing Commander II: Special Operations 2 – Jatsi jatkuu

Elämä hymyili. Pääsin todistamaan petturilentäjä Jack "Jazz" Colsonin kuolemantuomioon päättyvää oikeudenkäyntiä ja lisäksi sain kunnian saattaa Jazzia teloitettavaksi kuljettavaa vankila-alusta. Mutta tietysti kaikki oli liian hyvin jatkuakseen. Mandariinit, ihmiskunnan petturit, jotka taistelevat kilrathien puolella, valtaavat vankila-aluksen ja hyppäävät jonnekin tuntemattomaan. Lisäksi jostakin ilmestyy laivueellinen Jalkeheja ahdistelemaan vankilasaattuetta. Ja päivä kun alkoi niin hyvin...

Tuttuun tyyliin Special Operations 2 sisältää parikymmentä uutta tehtävää ja uuden alustyypin. Uusi hävittäjä Morningstar on mukava leija. Nokalla on kolme partikkelitykkiä, sadanviidenkymmenen pisteen suojat ja mahan alla uusi ohjus Mace. Mace ei ole ihan mikä tahansa lelu vaan taktinen ydinkärki. Isoihin aluksiin laukaistuna Mace tuottaa saman verran vahinkoa kuin yksi torpedo, mutta ammupa se tiheään hävittäjämuodostelmaan. Voi sitä kissanlihan käryä! Mace on Dartin tapainen suoraan lentävä ohjus eli se pitää ampua tarkasti kohteeseensa. Ohjuksen lentonopeus on vain noin 500kps ja sen voi räjäyttää ampumalla, joten se on parasta ampua ennen varsinaista taistelukosketusta.

Vaikeustaso on lähes Secret Missions 2:n tasolla. Pääasiassa vastassa on laivueittain raskaita Gothri-hävittäjiä, joista saa varsin tiukan vastuksen. Mielenkiintoisimmat tehtävät lennetään kuitenkin mandariinipilottien lentämiä Sabreja vastaan, joskin Mace tasoittaa puntteja vähän turhan paljon. Hyvin tähdätty laukaus saattaa päättää taistelun ensimmäiseen laukaukseen. No, ei niitä kyllä ole kyydissä kuin yksi kerrallaan.

Special Operations 2 on kolmas osa juonellisessa avaruusoopperassa nimeltä Wing Commander 2. Juoni pyörii tiiviisti uuden hävittäjän Morningstarin prototyyppien ympärillä, mutta ei pilata pelinautintoa sen enempää.

Edellisen lisälevyn tapaan näennäinen voitto kuuluu ihmisille, mutta kissat valtaavat hämäyksen turvin Deneb-sektorin ja lopussa laukaisevat massiivisen hyökkäyksen kohti Maata. Concordia vetäytyy puolustamaan Maata, ja lopputeksteissä sanotaankin "Jatkuu Wing Commander 3:ssa", NAM!

Secret Operations 2 on lähes pakko-ostos kaikille parkkiintuneille lentueenkomentajille.

Special Operations 2 vaatii Wing Commander 2:n eikä toimi itsekseen.

96