Wolf Among Us Part 2: Smoke And Mirrors – Puunhakkaajaa hakkaamassa

Peikkorakkaudessa on pakko olla jotain lumoavaa.

Odotus on päättynyt! Lokakuussa alkanut Wolf Among Us sai jo helmikuun alkupuolella jatkoa, kokonaisen puolentoista tunnin edestä uutta kiehtovaa juonen kehittelyä. Onhan se laatuaikaa, mutta tällä vauhdilla pelin loppuhuipennus tulee loppukeväällä 2015.

Susi joukossamme on Bigby, paremmin tunnettu satujen isona pahana sutena. Hän on juuri se, joka pisti poskeensa Punahilkan isoäiteineen.

Bigby on nimittäin fable, elävä kirjallinen hahmo, eikä edes ainoa. New Yorkissa elää kokonainen fable-yhteisö, joka on joutunut pakenemaan meidän maailmaamme oman kotimaansa invaasiota.

Bigby on Fable-yhteisön seriffi, joka Lumikin kanssa jahtaa sarjamurhaajaa. Tämä on katkonut kaulan jo kahdelta uhrilta, mutta juttuun liittyy selvästi muutakin.

Uhri kakkosen jäljillä tutustutaan Fable-yhteisön pimeään puoleen, jossa pikku merenneito on (huono) strippari ja Kaunotar hoitaa tuntihotellin tiskiä. Vähän huolestuttaa kun idiootti Jack Horner, oman turhan Fables-sivusarjankin saanut tylsimys, vilahtaa kuvassa.

Fable-prostituutiossa on ainakin se ongelma, että kiitos glamour-loitsun, rotevan ruman peikkonaaraankin saa näyttämään ihan joltain muulta. Vähän kuin kuin netissä, jossa nuoret neidot pakkaavat olemaan rumia vanhoja äijiä.

Puhallan ja puhkun

Juonen salapoliisiulottuvaisuus toimii pelinä mainiosti, tai toimisi, jos Wolf Among Us olisi peli. Jos Bigbyn on tarkoitus löytää jotain, peli ei päästä häntä paikasta pois ennen kuin se jokin löytyy. Tappeluissa on aivan sama, voittaako vaiko häviääkö.

Ongelmahan lienee siinä, että liian paljon vaikutusmahdollisuuksia sotkisi tarinan, tai vähintään tarinan flow’n. Vaikutusmahdollisuudet siis oikeasti ovat ne savu ja peilit joihin otsikko viittaa, ne hämäävät minua luulemaan että pelaan peliä, vaikka peli pelaakin minua.

Mikäs siinä. Telltale saa armahduksen, koska Walking Deadista alkaen sen tarinankerronta on niin ylivoimaista, että se riittää pelin sisällöksi. Erinomainen tarina kyllä kärsii näistä neljän kuukauden tauoista.

Lapsenuskolla jaksan toivoa, että Telltalen käyttämät käsikirjoitukselliset keinot leviäisivät myös peli-peleihin. Ehkäpä Last of Us on uuden aallon ensimmäisiä ituja?

Kill Bill Will Part 2

Wolfin juoni jatkaa hyvänä ja detaljeissa riittää aina hykerreltävää. Ison paha suden suosikkitupakkimerkki Huff & Puff jaksaa huvittaa. Cliffhanger on taas niin hyvä että seuraavaa osaa tosissaan odottaa.

Wolf Among Us sijoittuu ajassa ennen Bill Willinghamin palkintoja voittanutta Fables-sarjakuvaa. Jos pelin innostamana pistät ostoslistalle Billin graafiset romaanit, pidä odotukset matalina: Telltale kertoo tarinaa paremmin kuin Billtale.

Sen pituinen se tällä kertaa, mutta kolme jaksoa on vielä tulossa.

 

Georgie Porgie, Puddin’ and Pie,

Kissed the girls and made them cry,

When the boys came out to play

Georgie Porgie ran away.

 - vanha englantilainen lastenloru

 

Arvosteltu: PC

Saatavilla: iOS, Mac, PS3, Xbox 360

Telltale

84