Wolf of the Battlefield: Commando 3 (Xbox 360)

Vanha kunnon Commando. Se on yksi C64-muistoistani – yksi niistä, joissa kuolin jatkuvasti. Commando kolmosessa en kuole lähimainkaan yhtä usein, sillä Robotron-muodin mukaisesti juoksu- ja tulitussuunta ovat kaksi eri asiaa. Korkeampi eliniän odote lienee tosin enemmän leveän energiapalkin kuin vapaan tulituksen ansiota.

Suoraviivaiset kentät kuvataan selkeällä kirvestyylillä, ja Assault Heroes 2 on taiteellisesti huomattavasti kunnianhimoisempi ammuskelu. Viholliset puskevat kimppuun massoina ja joka suunnasta, joten valppaus ja vikkelät kintut ovat tarpeen. Rynkyn ja käsikranaattien tulivoimaa laajennetaan muun muassa asebonuksilla, munakkaasti moikuvilla kk-torneilla ja panssariautoilla.

Commando 3 iskee Xbox Liven kilpailutetuimpaan rakoon ja pärjää siellä ihan mukavasti. Minulla on ainoastaan yksi suurempi valituksen aihe: räiskintäkeikka pitää aloittaa game overin jälkeen alusta uudestaan. Moinen junnaus puuduttaa ennen pitkää pään. Ei kympin peliä tarvitse venyttää väkisin. Kuusnepan Commandoa aikoinaan runsaasti takonut kaverini pitää tästä enemmän kuin Assault Heroes kakkosesta. Makuasioista voi aina kiistellä.

80