WRC 2: World Rally Championship (PC, PS3) – Omat kädet, Vatasen jalat

Ai mitä, eikö tässä pysty ajamaan joka mutkaa talla pohjassa?

Hetken horroksen jälkeen MM-rallipelit osoittavat heräämisen merkkejä. Milestonen WRC lähestyy aihetta hieman vakavammalla otteella kuin Codemastersin Dirtit. Varsinainen simulointi jää edelleen Richard Burns Rallyn ikääntyville hartioille, sillä WRC 2 keskittyy autourheiluviihteeseen.

Vastaheittojen vastaheitto

Ajomallinnuksessa ovat perusasiat kunnossa, vetovammaiset käyttäytyvät asiaan kuuluvalla tavalla ja nelivedot tuuppaavat mutkiin kuten pitää. Erityismaininnan myönnän erilaisten tienpintojen mallinnuksesta, sillä erot huomaa jo yhden erikoiskokeen aikana, kun tienpinta vaihtelee.

Pädillä rällääminen on kankeata, joten ratin omistaminen on iso plussa. Tärinäpalautteeseen toivoisi enemmän jerkkua, koska toista tonnia painavien petojen massa ei välity käsiin asti. Viimeinen silaus tuntumasta jää muutenkin uupumaan, vaikka ajaminen sinällään on nautittavaa.

Ajamisessa on paikoittain kunnolla haastetta. Jotkut tiet ovat yhtä aikaa kapeita, kiemuraisia ja vaarallisten rotkojen ympäröimiä. Ajopelien paras keksintö sitten ratin on onneksi mukana, eli virheet nollataan ajankelauksella. Tosin pöpelikön kutsuttua auto palautuu tielle automaattisesti, ennen kuin ehtii edes osua mihinkään. Tekoälyn säätöön löytyy yhdeksän pykälää, ja ajoapuja on tarpeeksi. Vaikeustason kanssa ei tarvitse hampaita kiristellä.

Tulisiksää mun sponsoriks?

Erilaisia baanoja löytyy kolmestatoista maasta 78 erikoiskokeen ja viiden supererikoiskokeen verran. Samoihin pätkiin ei pitäisi ihan heti puutua.

Autoissa valittavana ovat eri WRC-sarjojen edustajat, B-ryhmän klassikot sekä kourallinen vanhoja safarirasseja. Perinteisten pelimuotojen kaverina on uramoodi, jossa hiljalleen kavutaan oman pikkutallin kautta WRC-tehdaskuljettajaksi.

Mukana on tallin johtamista, autojen maalailua sekä höpöhöpösponsorien suostuttelua uran vetureiksi, mutta hommaan kaipasin vähän enemmän syvyyttä. Yksinkertaiseen näpräämiseen kyllästyy nopeasti, eivätkä tönköt valikot ainakaan lisää mielenkiintoa. Bonuksena ilkeä ötökkä söi uramooditallennukseni, prkle. Vaihdoin muihin pelimuotoihin.

Ulkoasultaan WRC jättää toivomisen varaa. Autot näyttävät aidoilta ja vauriot on toteutettu yksityiskohtaisesti, mutta Dirtin kaltaiseen graafiseen loistoon on Milestonella matkaa. Tienvierten tökerön pintagrafiikan ja autojen ohjaamojen karuuden takia Pleikkariversio on ajoittain jopa ruma. Pc:llä isompi resoluutio ja reunanpehmennys pelastavat paljon. Auton moottorien pörinä on tasoa ok ympäristön äänten jäädessä hiukka pliisuiksi. Ison plussan ansaitsee naiskartturin ääni, jonka kiihkeys on piristävä poikkeus normaaliin paperista lukemiseen tottuneena.

Moninpelimuotoina mukana on 2–4 pelaajan vuorottelu ja 2–16 pelaajan nettirälläys. Jostakin kumman syystä jaetun ruudun peli on jätetty pois.

WRC 2 jättää ristiriitaisen maun. Ajaminen on hauskaa, mutta ajomallinnuksesta jää puuttumaan se viimeinen koukuttava silaus. Yleinen viimeistelemättömyys sekä pitemmän päälle tylsä uramoodi rokottavat nautittavuutta.

Ensi vuodelle jää vielä petrattavaa. Lajityyppi on niin kilpailtu, että ihan kiva ei riitä.

79