Wrestlemania – Isot miehet pelleilee

Jos maailmalla on jotain laskutikulla maksimoitua väkivaltaviihdettä niille ihmisille, joille esimerkiksi sisälukutaito on tuntematon ja yhteenlaskukyky rajoittuu jäljellä oleviin sormiin, sitä on niin sanottu wrestling, joka saa heavyrockinkin tuntumaan asialliselta.

Herran jumala, isot lihaskimput pistävät meikkiä naamaan, käärmeen kaulaan, reuhaavat vähän ja sitten ovat painivinaan. Kansa hurraa ja tukahtuu iloonsa viimeistään Hulk Hoganin (tm) repäistessä paitansa.

Kuinka ollakaan, wrestling on Iso-Britanniassa niin sanomattoman suosittua, että muut pelifirmat päästelenevät ärräpäitä kun Ocean onnistui saamaan markkinoille aidon wrestlingpelin.

Sääli sinänsä, Wrestlemania ilmeisesti luottaa nimen myyvyyteen enemmän kuin pelin tasoon. Muutamalla liikkeellä varustetut parin animaatioframen painijat kun eivät jaksa kiinnostaa kovin kauan. Voivathan ne hyppiä toistensa päälle, pois kehästä ja jopa potkia maassamakaavaa. Välillä joystickiäkin vatkutetaan ilotikkukauppiasta ilahduttavalla raivolla, jotta toinen saadaan kangettua ketoon.

Aiheesta on tehty parempia esityksiä jo valovuosi sitten, joten lopputulos on yhdentekevä lisenssipeli niille, joiden aivot ovat jo kauan sitten lähteneet omille poluilleen. Lisää realismia saa sopimalla etukäteen kumpi voittaa.

Ei voi kuin ihailla Oceanin ammattitaitoa. Paketissa on nimittäin mukana video, joka koostuu wrestlingfilmien trailereista ja painitapahtumien matkailumainoksista. Ocean lienee kerännyt nappulaa tästä pikku mainostempusta, mutta saapa Suomenkin pelimies näkemystä tästä "jalosta" "urheilulajista". Nauha paljastaa selvästi, että wrestling ei ole mitään muuta kuin etukäteen harjoiteltua ja sovittua pelleilyä.

Mielenkiintoisinta pelissä on tieto, että Hulk Hogan, Hulkamania ja Hulkster ovat Marvel Entertainment Groupin lisenssoimia tavaramerkkejä. Onko Hulkster (tm) Ryhmä-X:n seuraava jäsen?

67