X-Arcade Two Player

www.xgaming.com

Mätkintäpeleissä yksi padi ei riitä mihinkään, niitä tarvitaan aina vähintään kaksi. Ohjainten hankkiminen on erityisen ärsyttävää kalliiden, usein yli satasen arvoisten arcadetikkujen kohdalla. Amerikkalainen X-Arcade rientää budjettitietoisten arcadefanien avuksi järeällä kahden pelaajan joystickillä, joka käy sovittimilla melkein mihin tahansa moderniin pelikoneeseen.

Tukevan puulevykotelon ansiosta noin neljän kilon painoinen X-Arcade Two Player rakennetaan aidoista kolikkopeliosista. Tikun komponenteille luvataan hövelisti yli 10 miljoonaa aktivointikertaa ja elinikäinen takuu. Molempien ilotikkujen rinnalla on kahdeksan kookasta näppäintä ja start-nappi. Ohjaimen kyljissä on isot näppäimet, joita käytetään muun muassa flipperikontrolleina. Takalevyssä on latausnäppäin ja muistipankkikytkin, joihin tallennetaan kolme eri asetustilaa.

Joystickien tuntuma on jämäkkä ja ennen kaikkea tarkka. Palautus on napakka ja voimakas. Herkät näppäimet ja tikku aktivoituvat naksahduksen saattelemina, joten toimintojen perille menemistä ei tarvitse arvailla. Ohjain on suunnattu lähinnä mätkintä-, shmup- ja retrofaneille, sillä siinä ei ole lainkaan analogitatteja. Se ei liiemmin menoa hidasta, sillä tikut pystyvät asettumaan jomman kumman tatin osaan.

X-Arcade Two Player näkyy PC:lle tavallisena PS/2-näppäimistönä, joten yhteensopivuus melkein mihin tahansa peliin on taattu. Tikku kytketään tietokoneen ja näppäimistön väliin. USB- ja konsoliyhteensopivuus hoidetaan tikun ja koneen väliin asennettavilla adaptereilla. PS3:n joystick kytketään PS2-sovittimen perään lätkäistyllä Yobo Gamewaren geneerisellä USB-adapterilla, joka toimii minkä tahansa PS2-padin rinnalla. Wii tavoitetaan masiinan kiitettävän kattavan GameCube-ohjaintuen kautta, mutta Xbox 360 -käytön tiellä seisoo Mikkisoftan jääräpäisyys kolmannen osapuolen tuotteita kohtaan.

Laadukkaan X-Arcade Two Playerin myötä joka koneelle ei enää tarvitse ostaa erikseen arcadetikkua. Ei ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen, jos koskaan. Ohjain on muutamalla adapterilla höystettynä tyyris hankinta, mutta hyvää ei edelleenkään saa halvalla. Ja toisaalta laaja yhteensopivuus tekee siitä pidemmän päälle kilpailijoita edullisemman vaihtoehdon.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 4.3.2009.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…