X-Wing Collector's CD-ROM – Jedin uudet vaatteet

X-Wing, TIE Fighterin isä ja avaruuspelien klassikko, on nyt tarjolla kiiltävänä kultakiekkona, ja mikä makoisa pikku paketti tämä onkaan. Kapinaliiton hävittäjät X-Wing, Y-Wing, A-Wing ja uusi B-Wing ottavat yhteen Imperiumin TIE-hävittäjien ja Star Destroyereiden kanssa, ja jysähtääpä Kuolontähtikin kappaleiksi.

Odotetusti X-Wingin romppuversio sisältää peruspelin lisäksi lisälevyt Imperial Pursuit ja B-Wing, mutta LucasArts ei ole tyytynyt pelkkään paketointiin, vaan X-Wing on myös käynyt läpi kosmeettisen käsittelyn.

X-Wingin grafiikka on päivitetty samalle tasolle kuin TIE Fighterissä, eli alukset ovat nyt kauniin pyöreälinjaisia ja Gouraud-varjostettuja. Myös ääniä on jonkun verran kohennettu ja äänikorttitukea lisätty. Readme-tiedosto puhuu jotain radioliikenteestä, jota en onnistunut kyllä kuulemaan, mutta ainakin tehtävänjako on nyt puhuttu ja digitoituja efektejä animaatiopätkiin on lisäilty.

Olisi tietysti ollut kiva, jos X-Wingiin olisi päivitetty muitakin TIE Fighterin parannuksia, mutta ehkäpä se on liikaa vaadittu.

Toiveet uusista Tour of Dutyista voi haudata, sillä suurena pettymyksenä romppu sisältää vain kuusi uutta historiallista tehtävää, mutta vanhat tehtävät tulevat kahtena versiona: Classic-versio on sama kuin vanha X-Wing, New Missions tarjoaa helpotetut versiot tukusta pelaajien pääosalle liian vaikeiksi osoittautuneista tehtävistä. Me Korolevin reilusti pelastaneet veteraanit voimme tuhahdella pilkallisesti.

Kultakiekkoformaatti aiheuttaa yhden ikävän ongelman: ainakaan toistaiseksi ei ihmisten itse kyhäämiä kampanjoita voi pelata, toivottavasti joku nokkela hakkeri pystyy ongelman ratkaisemaan.

Peli pyörii pääosin suoraan rompulta, mikä kostautuu pitkähköinä latailuina, mutta kinntolevytilaa ei ainakaan kulu turhaan. X-Wingin lisukkeineen jo ostaneille CD-versio ei ole pakkopullaa, mutta muiden kannattaa tämä TIE Fighterin aisapari ehdottomasti hankkia.

95