X-Wing Tour of Duty 1: Imperial Pursuit – Taistelu jatkuu

Imperial Pursuit jatkaa suoraan sekä Star Warsin että X-Wingin lopusta: Kuolontähti on tuhottu, mutta Imperiumi tietää Kapinaliiton tukikohdan olevan Yavinin kuussa. Siispä uusi paikka on löydettävä.

Imperial Pursuit kuuluu sarjaan "rahastuslevykkeet". Mitään muuta uutta ei nimittäin tarjota kuin parikymmentä tehtävää ja muutama välianimaatio. Pääohjelmaa ei sen pahemmin päivitetä, paitsi hiukan käskynjakoa, johon on lisätty tehtävän ratkaisu niille, joiden pinna palaa helposti. Lisänä muutamalle tehtävälle on vaihtoehto, joista toinen näyttäisi vaativan nopsaa prosessoria, toinen ei.

Mukana tulee myös Topace-pilotti, jolla voi pelata kaikki originaali-X-Wingin tehtävät historiallisina tehtävinä, mikäli kyvyt ovat loppuneet ennen Kuolontähden tuhoa. Topacen suurin bonus on hänestä kloonattavat kunnon siipimiehet.

Neljätoista ensimmäistä tehtävää hulahtivat läpi vaikeuksitta, mutta sitten alkoikin tulla X-Wingin tavaramerkkitehtäviä, eli kirpaisevan karmivia tehtäviä koville piloteille. Advanced TIE muun muassa on käytössä varsin usein. Tuntuu muuten siltä, että TIE-klaaniin on lisätty joku jammeri, ohjuslukitusta kun ei enää saa syntymään. Kauhean moni tehtävä liittyy ruoan hankintaan, yrittävätköhän ohjelmoijat viestittää firman johdolle jotain?

Imperial Pursuit tarjoaa pikkaisen liian vähän, mutta jos on patologinen X-Wing-narkomaani kuten minä nyt satun olemaan, on pienikin annos on parempi kuin ei mitään. Mutta odottakaapa, jahka saan oman Tour of Dutyni joskus valmiiksi. Seuraavaksi tutustummekin sitten B-Wingiin.

87