Xbox 360 Wireless Headset

Xbox 360 Wireless Headset eliminoi viimeisenkin piuhan pelaajan ja konsolin väliltä.

Rakastan Xbox 360:n langatonta vakio-ohjainta. Se istuu käteen täydellisesti ja sen ohjaintatit ovat juuri sopivan tunnokkaat täsmälliseen räiskintäpelaamiseen. Kokonaisuus olisi liki täydellinen ilman lepsua ristiohjainta ja inhottavasti ihoa hiertävää sangallista kuulokemikrofonia. Ristiohjaimen virheliikkeisiin ei vielä ole ratkaisua, mutta kivuliaalle kuulokemikrofonille on sentään vaihtoehto: Xbox 360 Wireless Headset.

On tietysti mukavaa, että Wireless Headset on nimensä mukaisesti myös langaton, mutta paljon enemmän arvostan sitä, kuinka miellyttävästi kumireunuksella pehmustettu muovipötikkä asettuu korvanlehteä vasten. Mukava korvatuntuma perustuu osaltaan laitteen keveyteen (vain 26 grammaa). Langattomuuden ja pienen koon haittapuolena on, että äänenvoimakkuuden säätimet ja mykistysnappi ovat laitteen ulkosyrjällä, eli käyttäjän katseelta piilossa. Hyvä, että korvanjuureen sohitut painallukset sentään kuitataan ääniefektillä (iloinen piip tai äreä auts).

Akulla varustettu Wireless Headset ladataan verkkovirralla. Neljän tunnin latauksella luvataan kahdeksan tuntia käyttöaikaa. Luvussa on tunti–pari optimismia mukana. Wireless Headset kaappaa oman neljänneksensä Xbox 360:n valokehältä, joten neljän saman konsolin ääressä pelaavan Xbox Live -istunto ei ole langattoman kuulokemikrofonin kanssa mahdollinen.

Kymmeneen metriin asti toimiva Xbox 360 Wireless Headset on kelpo kapistus. Laitteen äänenlaadussa ei ole moitittavaa, pelikavereiden puheissa sitäkin enemmän. Sangallisen peruskuulokemikin aiheuttamiin hiertymiin kyllästyneenä miellyin erityisesti langattoman vastineen muotoiluun. Elleivät kipeät korvat ole ongelma, ruskea seteli tällaisesta pikkukapistuksesta tuntuu isolta rahalta. Luksustuote, vaan ei turhake.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…