Xbox Controller SSiroille kätösille

Xboxin mukana tuleva möhkälemäinen ohjain ei sovi kaikkien käteen. Nuoremmat ja sirokätisimmät ovat olleet ihmeissään, jos sormet eivät ylety kaikille napeilla. Muiden valmistajien vaihtoehdotkaan eivät ole helpottaneet tuskaa, kun laatu ei ole ollut samalla tasolla Xboxin omien ohjainten kanssa.

Microsoft otti kritiikin tosissaan ja julkaisi Yhdysvalloissa alunperin vain Japanissa Xboxin mukana tulleen padin lisälaitteena. Vierekkäin ohjaimet näyttävät yllättävän saman kokoisilta, mutta fiksun muotoilun ansiosta kädessä ero on huomattava. Start- ja back-napit on viety ohjaimen keskeltä aivan vasempaan laitaan ja kauimpana olleet musta ja valkoinen nappi on tuotu aivan oikean tatin tuntumaan. Minun käsilleni ne ovat nyt liiankin lähellä. Neljä värikästä nappia ovat nyt pyöreitä ja järjestetty uudestaan neliön muotoon.

Tatit ja ristiohjain ovat paljon lähempänä toisiaan ja kupin muotoinen ristiohjain on muuttunut jollain tapaa huonommin peukalon alle sopivaksi, mutta sekin on makuasia. Mainion pitkävetoiset liipaisimet ovat pysyneet ennallaan.

Toiminnoissa ei ole mitään muutoksia. Johto on edelleen kolmen metrin mittainen ja siinä on hyväksi havaittu irrotusmekanismi, joka irtoaa liittimestä, jolloin Xbox ei tipu lattialle, jos ohjaimesta vedetään liian rajusti. Viimeistely ja toimivuus ovat samaa laatua kuin alkuperäisessä Xboxin ohjaimessa.

Amerikassa Xbox Controller S on saman hintainen kuin tavallinen Xbox-ohjain. Toistaiseksi sitä ei ole saatavilla Euroopassa. Harmi, sillä pienempi, mutta laadukas ohjain kelpaisi varmasti täälläkin ja olisi oiva valinta toiseksi padiksi.

Xbox Controller S

www.xbox.com

Valmistaja: Microsoft

Testikappale: Microsoft

Hinta: 47 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…