Xbox Live Vision (Xbox 360, PC) - Elävää kuvaa

www.xbox.com

Valmistaja: Microsoft

Testikappale: Microsoft

Hinta: noin 50 euroa

Xbox Live Visionin myötä pelaajan täytyy tehdä useita elintärkeitä tarkistuksia ennen sessiota: onko tukka hyvin, vaatteet sesongin mukaiset ja meikki kohdallaan?

Konsolivalmistajat kopioivat mielellään toistensa hyvät ideat. Siinä ei ole mitään uutta, se on vain viisasta markkinointia. Se taas hämmästyttää, että Microsoftilta meni näin kauan PS2:n EyeToy-idean nappaamiseen.

Xbox Live Vision -peruspakettiin kuuluu nettikamera, kuulokemikki ja liuska, jossa on kaksi koodia. Toisella koodilla saa kuukauden ilmaisen Live Gold -jäsenyyden ja toisella kameraa tukevan UNO-korttipelin. EyeToy-tyyppinen Totem Ball -kikkailu ei yllättäen kuulu paketiin. Toivon mukaan nettikameraa myydään myös erikseen, sillä ylimääräiselle Xbox-kuulokemikille on harvemmin käyttöä.

Kun kamera tökätään boksin USB-liittimeen, linssin ympärille syttyy vihreä Xbox-rengas. Laitteella voi saman tien napata taatusti yksilöllisen kuvan pelaajaprofiilin koristeeksi. Noin 1,3 megapikselin valokuvia näppäisevä kamera suoltaa oman koneen ruudulle kelvollisesti päivittyvää ja siistin näköistä videota.

Kolme metriä pitkä johto riittää hyvin sopivan kuvauspaikan etsimiseen. Linssi kääntyy jalustalla joka suuntaan, joten kohdistaminen ei ole ongelma. Tarkennusta säädetään linssiä pyörittämällä ja zoomaus toimii ohjelmallisesti. Dashboardin asetuksissa on muutamia säätöjä erityyppisille valonlähteille, mutta hämärään ei auta muu kuin voimakkaampi lamppu.

Neljän korttihain Unossa pelaajasymboli korvataan pienellä videoruudulla. Vaikka vastustajat olivat rapakon takana, videot rullasivat siedettävällä nopeudella. Kaverilistan videochat toimii mukavasti ainakin megabitin yhteysnopeuksilla, jos haluaa pitää pelipalaveria.

Kamera tekee sen minkä lupaa, mutta systeemi herättää joitakin kysymyksiä. Kiroilu ei ole Livessä mitenkään harvinaista, ja nyt sain nauttia jo muutamista keskisormistakin. Miksi yleensä haluaisin esiintyä peleissä videomuodossa? Ärsyttää, kun pitää pukea ja laittaa silmämeikki kuntoon pelkkää pelaamista varten. Tai sitten ei – nudistipelaajana maineeni kohoaisi varmaan vauhdilla. Jään odottamaan mielenkiinnolla ensimmäisiä kameraan perustuvia Xbox Live -banneja.

Hyvää: UNO-peli kaupan päälle.

Kelpaa myös tietokoneen nettikameraksi.

Edistää kommunikointia.

Huonoa: Toistaiseksi kapea pelituki.

Toiset ihmiset saattavat olla viallisia.

Pätevä nettikamera Xbox 360:lle ja PC:lle.

Neljä tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…