Xbox Series X:n speksit kerrottiin

Microsoft paljasti Xbox Series X -konsolin speksit (tai ainakin melkein) blogipäivityksessään

Xbox Series X:n muokattu AMD Zen 2 -prosessori pystyy parhaimmillaan 12 teraflopsiin eli 12 biljoonaan liukulukuoperaatioon sekunnissa. Se on kaksi kertaa enemmän kuin Xbox One X:lle ja kahdeksan kertaa enemmän kuin Xbox Onelle ilmoitettu flopsimäärä. Koneen myös luvataan tukevan 120 fps:n päivitysnopeutta. 

Konsoli tukee VRS:ää, joka parantaa koneen suorituskykyä. Tekniikassa lasketaan, mikä osa kuvasta voidaan piirtää pienemmällä resoluutiolla, mikä parantaa ruudunpäivitysnopeutta. Käytännössä kuvassa keskitytään kohtiin, joihin pelaaja katsoo eli pelin kannalta oleellisiin elementteihin. Konsoli tukee myös ray tracingiä eli säteenseurantaa. Tekniikalla voidaan parantaa pelien valaistusta eli saadaan aidomman näköistä läpikuultavuutta, heijastuksia ja varjoja.

Lisäksi Microsoft vahvisti, että Xbox Series X pyörittää kaikkia Xbox Game Pass -pelejä, jotka on listattu (listataan) taaksepäinyhteensopivaksi. Xbox Series X pyörittää Xbox One -pelien lisäksi Xbox 360:n ja alkuperäisen Xboxin pelejä ja tukee kaikkia Xboxin lisälaitteita.