XCOM 2: Alien Hunters DLC - Pomo piilossa

Lucan on vaikea peitellä Serpent-haarniskan aiheuttamaa riemua.

Berserkeriä mä metsästän, tahdon saada suuren. Enkä pelkää ollenkaan.

XCOM 2:n Alien Hunters -DLC kääntää Predator-leffan asetelman ympäri. DLC:ssä saaliina ovatkin muukalaiset ja ihmiset saavat metsästäjän rooliin. Paketissa on yksi juonitehtävä, neljä uutta alienia ja haarniskaa, kolme asetta plus pikkusälää.

Alienit saavat vahvistukseksi alienjohtajat, jotka ovat moninkertaisesti tehokkaampia kuin tavalliset versionsa. Alienpomot ilmestyvät maailman Dr. Vahlen -juonitehtävässä, minkä jälkeen pomot paukahtavat satunnaisesti kesken kaiken haittaamaan varsinaista tehtävää. Se on yhtä aikaa viihdyttävää ja realistista. Pomojen kaataminen vie useamman tehtävän, koska otusten osumapistepalkki peittää puoli ruutua ja peijakkaat karkaavat aina ollessaan alakynnessä. Lisäriesana pomo saa reaktiokierroksen jokaisen XCOM-sotilaan kiekan jälkeen, joten ne ovat todella vaarallisia.

XCOMin uudet aseet on suunniteltu vastalääkkeeksi pomoille. Magnetic Bolt Caster on kertaladattava norsupyssy, mutta siinä on huomattavasti rynnäkkökivääriä enemmän potkua. Ammusta ei pysty väistämään ja isku voi lamauttaa uhrinsa.

Tarkka-ampuja saa Shadowkeeper-pistoolin, joka osuu automaattisesti ja kätkee käyttäjänsä alieneilta, jos uhri kuolee. Pistooli on täydellinen lisä revolverisankariksi rakennetulle Buffalo Billilleni. Ranger saa hienon heittokirvesparin, jota voi käyttää myös lähitaistelussa. Jääkranaatin vaikutuksen arvaa jo nimestä. Kranaatti jäädyttää alienit, jotka menettävät seuraavan vuoronsa. Vaikutusalue on pienempi kuin sirpalekranaatilla, joten yleensä uhriksi jää vain yksi muukalainen.

Epätoivoinen taistelu alkaa näkyä XCOM-sotureissa, joiden moraalikompassi vipottaa jo pahasti. Avengeriin on raivattu palkintohuone, johon ripustetaan ensimmäisenä tapetun raukkaparan pää voitonmerkiksi kustakin alienrodusta. Muokatuilta ihmisalieneilta palkintokaapissa on pelkkä kypärä, mutta itse jättäisin jo sectoidin naulaamatta seinään.

Kun alienpomo viimein kukistuu, nahan voi pukea päälleen. Esimerkiksi viperkingin kaato palkitaan serpent-haarniskalla, jolla väistelykyky paranee ja tarttumakoukun voi heittää katon lisäksi myös vihollisiin. Tykkäsin haarniskasta pelielementtinä, mutta stylisti sisälläni kärsi. Räikeä nahka-asu muistuttaa pokemonpukua ja berserkeristä saatava lihapuku on jo kammottava. Onneksi DLC lisää myös muokkausominaisuuksia.

En anna pisteitä, koska Alien Hunters -DLC vastaa sisällöltään pientä modia. En maksaisi tästä pyydettyä kymppiä, joten sain arvostelukappaleen. Tekijät saavat silti henkisen bonuspisteen, sillä DLC:n voi kytkeä päälle myös kesken kampanjan. Kesällä ilmestyy XCOM 2:n DLC-kolmikon viimeinen eli Shen’s Last Gift, jonka sisältö vaikuttaa ennakkoon trion kiinnostavimmalta. Mukana pitäisi olla jo pidempi juonellinen kampanja.


DLC-kampanjan voi aloittaa myös kesken peruskampanjan.  

XCOM 2: Alien Hunters

Arvosteltu: PC

Saatavilla: Mac, Linux

Suositus: Quad-Core 3 GHz, 8 Gt, HD 7970/GTX 770

Testattu: i7 4.0 GHz, 16 Gt, GTX 970

Muuta: Vaatii XCOM 2:n toimiakseen.

Ikäraja: 16