Yoshi's Island (DS) – Munalla töihin

Sana tasoloikka assosioituu useimpien ihmisten päässä Marioon. Nintendo tiedostaa saman asian, joten pönäkkä putkimies ja kumppanit liittyvät aina jotenkin kaikkiin firman tasoloikkiin.

SNES-konsolille julkaistun Yoshi's Islandin sankareita olivat pitkäkieliset yoshit, jotka kantoivat vaippaikäistä Mariota kentästä toiseen. DS:n jatko-osassa rontattavia vauvoja on enemmän: Mario, Peach, Donkey Kong, Wario ja Bowser. Sienikuningaskunnan kaikki muut taaperot ovat jääneet ilkeän Kamek-velhon haaviin.

Yoshi's Island DS on perinteinen sivulta kuvattu tasoloikka, mistä tulee välittömästi plussaa. Kentät jakautuvat viiteen kahdeksan alueen muodostamaan kokonaisuuteen, jos bonuskeikkoja ei lasketa. Joka neljännen kentän lopussa nujakoidaan Kamekin loitsimaa kookasta körmyä vastaan. Animaatioleffamaisilla ääriviivapiirroksilla kuvatut orgaaniset maastot ja olennot puristavat kaiken irti yoshien vahvoista reisilihaksista ja ammuskelukyvyistä.

Sankariratsun omaperäisin ominaisuus on pitkä kieli, joka vetää pienet viholliset suoraan suuhun. Yoshi sylkäisee otuksen ballistisena ammuksena tai pullauttaa siitä munan, jonka vaavi viskaa maalia kohti. Lystikkäästi perässä liukuvia munia saa reserviin korkeintaan kuusi kappaletta.

Yoshin selässä roikkuvilla taaperoilla on hauskoja etenemistä avittavia kykyjä. Prinsessan päivänvarjo antaa purjemaista nostovoimaa puhureissa ja apina flengailee liaaneissa. Warion voimakas magneetti vetää kolikoita ja metallilaatikoita puoleensa. Taapero vaihdetaan haluttuun malliin kurkipysäkeissä. Jos valittu vaavi ei sovi tilanteeseen, useimmat bonukset jäävät saamatta tai matka tyssää kokonaan.

Elämä ei ole laiffii, joten pahisten kosketus ei pysäytä etenemistä, vaan osuma vain erottaa vauvan ja yoshin. Elämätiliä verotetaan, jos yoshi ei saa kuplassa pitkin kenttää kelluvaa naperoa ajoissa kiinni. Väkisin eteenpäin vierivät pätkät ja muut äkkikuolemaosuudet eivät kärytä koko pärevarastoa, sillä elämiä jaetaan isolla kädellä.

Yoshi's Island DS:n kenttien hällä väliä -läpäisy ei ole vaikeaa, mutta kaiken mahdollisen sälän kerääminen on jo toinen juttu. Runsaslukuisten sivupolkujen kätköissä on läjäpäin kolikoita ja muuta sälää. Huolellinen keräily palkitaan minipeleillä ja bonuskentillä. Merkittäviä nipottamisen aiheita ei ole, joten Yoshin saari kakkonen vahvistaa DS:n asemaa tasoloikkafanin ykköskoneena.

90

Lisää aiheesta