Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)

Your Shape: Fitness Evolved on iloton kuntopeli, joka tuskin innostaa sohvaperunoita mihinkään pysyvään elämänmuutokseen. Motivoitunut kuntoilija saa Your Shapesta jo enemmän irti, sillä kunto-ohjelmat ovat laadukkaita ja pelin antama palaute Kinectin ansiosta tarkkaa. Your Shape on suorastaan liiankin hanakka huomauttamaan käyttäjän virheistä, sillä jo pelkkä virtuaaliohjaajan rytmistä jääminen tulkitaan virhesuoritukseksi. Jooga-osiossa suora palaute – esimerkiksi väärässä asennossa olevien käsien merkkaaminen punaisella – tuntuu silti arvokkaalta.

Kuntosalien ohjattuja tunteja vihaavana kestävyysurheilijana koin Your Shapen suurimpana kynnyksenä yllättävän vaikeat koreografiat, joita peli tuon tuosta tuputtaa. Esimerkiksi nyrkkeilyä soveltavassa Cardio-Boxing-osiossa putosin heti alkuunsa kärryiltä. Your Shapen ehdottomuus rytmin ja koreografian noudattamisessa johtivat pelin kuntotestissä sangen koomiseen tulokseen. Oikeassa elämässä maksimaaliseksi hapenottokyvykseni on mitattu melkein 60 ml/kg/min, mutta Your Shapen mielestä olin kestävyyskunnoltani pelkkä aloittelija.

Minulla on siis omat varaukseni Your Shapea kohtaan, sen sijaan jumppatunneilla paremmin viihtyvä vaimoni oli kuntopelistä aivan pähkinöinä: ”Tämähän on ihan kuin bodypumpissa.”

83