Zombie Apocalypse (Xbox 360)

Liekö tartunta levinnyt jo pelistudioihin asti, kun zombipelejä ryömii esiin vähän joka onkalosta? Left 4 Deadin ja Dead Risingin jatko-osia varten voi verrytellä Zombie Apocalypsella, joka edustaa yksi tatti ohjaa hahmoa, toinen tulituksen suuntaa -koulukunnan räiskintää. Ero taannoiseen nettikauppajulkaisuun Burn Zombie Burn! ei ole hirmuisen suuri.

Tavoitteena on selvitä 55 erää aivottomia vihollisia kuhisevassa ympäristössä. Luvassa on suoraviivaista räiskintää, sillä kaikki seitsemän erilaista kenttää ovat suljettuja areenoita, joissa juonenkuljetus on saanut tehdä tilaa pistetilin kartuttamiselle. Jokainen aidosti tapettu epäkuollut kartuttaa pistelaskun kerrointa, joten hengissä pysyvä sankari kuittaa mukavat bonukset.

Vaikka idea on itseään toistava, aseet ovat riittävän munakkaita takaamaan, ettei vauhti hyydy, vaikka bileet paranevat. Minigunilla tai kranaatinheittimellä kelpaa vähentää massiivista zombipopulaatiota ja käsikähmään löytyy klassinen moottorisaha. Urheimmat ehtivät pelastaa ohessa vielä siviilejä.

Zombie Apocalypse on parhaimmillaan kavereiden kanssa nautittuna. Neljästään kentällä alkaa olla pikkuisen ahdasta, mutta meininki rokkaa niin samalla sohvalla kuin Liven kautta pelattuna. Tunnelmaa tukee se, että Zombimaailmanloppu on latauspeliksi mehevän näköinen. Kenttiin on ympätty herkullisia yksityiskohtia ja zombit poksahtelevat palasiksi. Lahtajaisia säestää synkkä musiikki, jonka vastapainoksi on tosin tarjolla ärsyttävää ääninäyttelyä.

Zombie Apocalypse on aivotonta viihdettä, jossa on tyyli kohdallaan heti Fallout 3:a parodioivasta alkuruudusta lähtien. Pitkät pelisessiot käyvät lobotomiasta, mutta satunnaisiin selviytymistaisteluihin Apon yksinkertainen pelattavuus sopii. Eri pelimuodot pidentävät pelin muuten lyhyttä ikää, jonka jälkeen voi alkaa odotella Housemarquen tulevaa Dead Nationia.

79