Zool

Ännännen ulottuvuuden veikeä ninjaolio esiintyy jo neljättä (eikä varmasti viimeistä) kertaa Pelit-lehden sivuilla. Viime numerossa katsastettiin Zoolin A1200-version demo, nyt koko peli on saatavilla uuteen Amigaan. Jos joku on viettänyt kuluneen vuoden autiosaarella, kerrattakoon lyhyesti, että Zool on nopeatempoinen tasohyppelypeli.

Ensimmäistä kertaa Amigassa nähdään 256-väristä grafiikkaa. Hauskassa alkukuvassa muurahaiseksi luultu ninja poseeraa tähtisumussa. Uutta hardwarea ei kuitenkaan ole hyödynnetty mihinkään erikoisempaan. Itse peli on sama vanha Zool sillä erolla, että copper-taustan päälle on sommiteltu erilaista krääsää tasojen teeman mukaan. Osa vihollisista näyttää saaneen hieman trimmausta ulkokuoreensa, mutta parannukset eivät ole mitenkään huikaisevia. Gremlinin lupaama uusittu ääniraita on jäänyt toteuttamatta, Zoolin menoa ryydittää täsmälleen samat biisit kuin 500-versiossakin.

Koristettu ulkokuori ei välttämättä ole myönteinen asia, sillä kiihkeä toiminta tahtoo välillä hukkua riemunkirjaviin ja pirstaleisiin taustoihin. Mielummin olisi katsonut kauniisti vieriviä maisemia tai Sonic-tyylistä parallax-vieritystä. 500-version omistajan ei kannattane köyhtyä massiivisen 32-bittisen elämyksen toivossa, mutta Zooliin tutustumattomille "enhanced"-versio tarjoaa ainakin toistaiseksi parhaimman A1200-tasohyppelyn.

80