Pelimaraton tulee taas!

Perjantaina 9. kesäkuuta 2017 starttaa jälleen kerran Oulussa koko viikonlopun kestävä taukoamaton pelaaminen ja hauskanpito. Ensimmäisen kerran elokuussa 2015 päivänvalon nähnyt Pelimaraton-tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa ja tänä vuonna mennään tietenkin vieläkin isommin ja kauniimmin.

Pelimaratonissa striimaajat, tubettajat ja muut pelien ystävät kokoontuvat nauttimaan videopeleistä ja toistensa seurasta. Tarkoituksena on läpäistä mahdollisimman monta videopeliä non-stopina aina retrosta nykykonsoleihin, genrerajoista riippumatta. Koko tapahtuma striimataan suorana Twitch-palveluun ja suoritusten tallennukset löytyvät myöhemmin Youtubesta. 

Tapahtuman puitteet ovat varsin komeat. Siinä missä Pelimaraton 2015 järjestettiin kerrostaloasunnossa ja Pelimaraton 2016 Oulun Insinöörien Villa Kaljaasissa, ollaan tänä vuonna siirtymässä kerrassaan hulppeisiin tiloihin. Kyseessä ovat nimittäin entisen Oulun Nokian tilat Technopolis Oulu Peltolassa. Käytössä on oleskelutiloja ja huoneita kahdessa kerroksessa, joten mukaan mahtuu entistä enemmän pelaamisen ystäviä. Pelimaratonissa on myös rajoitettu määrä paikkoja yleisölle, joten tapahtumaan osallistuakseen ei ole suinkaan pakko treenata jotain peliä. 

Itselleni Pelimaratonissa se kaikista jännittävin ja odotetuin asia on tulevien pelailujen master-lista, jonka sisältöä tätä kirjoittaessa voi vain arvailla. Tänä vuonna pelaamisen luonne on siirtymässä lähemmäksi oikeaa speed run meininkiä, joten osallistujilta odotetaan kunnolla treenattuja suorituksia ja tarkasti ilmoitettuja läpäisyaikoja. Toki mukaan tulee mahtumaan varmasti myös muutama partypeli ja kilpajuoksuja pelien nopeimmasta läpäisystä. 

Miten maratonille sitten pääsee mukaan, joko pelaajaksi tai katsomoon? Ilmoittautuminen tapahtuu 29.1.-26.2.2017 osoitteessa pelimaraton.net, jonne ilmoitetaan henkilötietojen lisäksi maratonipelit, läpäisyjen aika-arvio, sekä osallistumispäivät. Yleisö/pelaajaryntäyksestä riippuen tavoitteena on tarjota jokaiselle maratonarille kolme pelattavaa peliä, maksimissaan 3 tuntia per peli, mutta jos osallistujamäärä on suuren suuri, joutuu jokainen jonkin verran joustamaan. Sen vuoksi pelit kannattaa listata prioriteettijärjestykseen.

Itse olen ilmoittanut peleikseni Game Boyn Metroid II: Return of Samusin 100% missile/energy tank runin aikaan 80 minuuttia, NESin Mega Man 5 kilpajuoksun aikaan 60 minuuttia ja PS3:n Guitar Hero: Warriors of Rock Vocal Battlen aikaan 60 minuuttia. Treenit käyvät toki kuumana ennen tapahtumaa, joten onneksi suoritusaika-arvioita pääsee muokkaamaan vielä 26.3.2017 asti!

Tapahtumaan on mahdollista tutustua lähemmin seuraavista osoitteista:

pelimaraton.net  -  Tapahtuman verkkosivut + ilmoittautumislomake

https://www.twitch.tv/pelimaraton  -  Tapahtuman Twitch-kanava

https://www.youtube.com/channel/UCSS57BEarmg61CUANcJitXA  -  Tapahtuman Youtube-kanava

Toivottavasti myös Pelit.fi-sivuston porukasta suuri osa on langoilla, tai mikä vielä parempaa, paikan päällä, kun kinkerit potkaistaan kesäkuussa käyntiin!

Ja tottakai mukaan täytyy liittää myös muutama tärppi omista suorituksistani aikaisemmilta vuosilta:

Lisää aiheesta