Terms of Service and Rules

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

Keskusteluohjeet

Pelit-lehden tilaajat ovat tervetulleita keskustelemaan foorumille. Muista noudattaa sääntöjä ja ole asiallinen. Kunnioita toisia kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.

Foorumilla keskustellaan omalla nimellä. Muista, että alue ei ole suljettu: tuhannet ihmiset voivat lukea tekstejäsi, vaikka luulet tuntevasti kaikki foorumin keskustelijat. Ole siis varovainen yksityisyyden suhteen.

Muista keskusteluihin kirjoittaessasi noudattaa hyviä tapoja:

  • kirjoita asiallisesti ja harkitse sanojasi, älä herjaa toisia käyttäjiä
  • valitse viestillesi selkeä otsikko, josta käy ilmi mitä viesti käsittelee
  • jaa pidempi viesti kappaleisiin, vältä ISOJEN kirjainten käyttöä ja oikolue kirjoittamasi viesti ennen sen lähettämistä
  • älä kirjoita viesteihin omia tai muiden ihmisten henkilötietoja
  • älä lainaa muiden ihmisten tekstejä ilman lupaa tai mainitsematta selkeästi lähdettä
  • ilmoita asiattomista viesteistä Ilmoita asiaton viesti -painikkeella

Vastuu viestien sisällöstä

Jokainen keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva henkilö vastaa itse siitä, että hänen viestiensä sisältö on lakien ja hyvien tapojen mukaista. Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin.

Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava. Kirjoittaja on Suomen lain mukaisesti rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa viestiensä sisällöstä.

Pelit.fi:n keskusteluissa ja kommenteissa julkaistavat mielipiteet eivät välttämättä edusta Pelit-lehden tai Fokus Media Oy:n mielipiteitä tai linjaa. Fokus Media Oy ja Pelit-lehti eivät vastaa keskusteluissa ja kommenteissa esitetyistä sisällöistä tai palvelun ulkopuolisille sivustoille vievistä linkeistä eikä linkkien takana olevien aineistojen sisällöistä.

Rekisteröityminen ja nimimerkki

Pelit.fi:n keskustelijoihin voi osallistua lehden tilaajat. Päästäksesi mukaan, sinun täytyy rekisteröityä tilaajanumerollasi, joka löytyy osoitetarran yläriviltä. Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo itselleen nimimerkin, joka näkyy oman nimen yhteydessä. Toisen nimellä esiintyminen on kielletty.

Kun keskustelija tai kommentoija on sisäänkirjautunut sivustolle ja julkaisee viestinsä, hänen nimensä ja nimimerkkinsä näkyy automaattisesti viestin yhteydessä.

Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja rekisteröitymisestä ja rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tietojen käytöstä löydät Rekisteriselosteessa.

Tekijänoikeudet

Fokus Media Oy:llä on oikeus korvauksetta käyttää ja uudelleenjulkaista tai luovuttaa edelleen muunneltuna tai alkuperäisessä asussaan joko kokonaan tai osittain ja/tai liitettynä johonkin toiseen aineistoon käyttäjän palvelun kautta keskustelupalstoille tai kommentointeihin lähettämää tai välittämää aineistoa Fokus Median liike-, tiedonvälitys-, pr-, tai muussa toiminnassa. Pelit-lehti saattaa esimerkiksi poimia otteita keskusteluista tai kommenteista ja julkaista niitä lehdessä.

Keskustelujen valvonta ja asiattomat viestit

Sivuston keskusteluja valvotaan pääsääntöisesti moderaattoreiden turvin. Sivuston ylläpitäjä voi halutessaan poistaa yksittäisiä viestejä, viestien osia tai kokonaisia viestiketjuja tai muokata niiden sisältöä. Sivuston ylläpitäjällä on myös oikeus estää yksittäisen keskustelijan pääsy sivustolle estämällä viestien lähettäminen häirikön käyttämästä IP-osoitteesta.

Keskusteluissa ja kommenteissa on pysyttävä asiassa. Asiattomia, julkaisukelvottomia ovat mm. seuraavat viestit tai linkit:

  • Herjaavat, rasistiset ja yksityiselämää loukkaavat viestit
  • Valheellista tietoa tai vihjauksia sisältävät viestit
  • Mainokset tai viestit, jotka tarjoavat lääkevalmisteita
  • Rikokseen yllyttävät viestit
  • Väkivaltakuvauksia sisältävät viestit
  • Siveettömät tai lapsen koskemattomuutta loukkaavat viestit
  • Muulla tavoin ylläpidon asiattomiksi katsomat viestit, esim. kiroilua, huutamista ISOILLA KIRJAIMILLA, viestien monistamista ja massapostituksia sisältävät viestit.