Cloud9 keräsi 50 miljoonan dollarin rahoituksen

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 16.10.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    [​IMG]

    Kilpapeliorganisaatio Cloud9 on kerännyt rahoituskierroksella 50 miljoonaa dollaria, kertoo talouslehti Forbes.

    Cloud9 toimii Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ja organisaatiossa työskentelee 35 henkeä. Suunnitelmissa on rakentaa Los Angelesiin noin 2 000 neliön harjoituskeskus, joka toimii perinteisten ammattilaisurheiluseurojen tapaan. Tiloissa olisi treenimahdollisuuksien lisäksi muun muassa urheilupsykologi, fysioterapeutti ja kokki. Paikka ei keskity pelkkään ammattilaistoimintaan vaan tarkoituksena on käynnistää nuorille suunnattua junioritoimintaa, jossa harjoitustilojen lisäksi lapsille järjestetään myös harrastesarjoja eri peleissä.

    "Jos 14-vuotias tytär rakastaa Overwatchia, eikä halua mitään niin paljon kuin valmentautua ja osallistua liigaan. Tämä voisi olla paikka, johon viedä hänet keskiviikkoiltaisin harjoittelemaan", kuvailee toimintaa johtaja Dan Fiden Forbesille.

    Hallin pitäisi olla melkoinen kilpapelipyhättö, jos pelkästään sillä olisi tarkoitus tuoda rahat takaisin. Rahoittajien lompakot on avannut vahva usko siihen, että esports-trendin kasvaessa nyt päästään miljoonilla mukaan miljardibisnekseen. 50 miljoonaa dollaria ei ole edes Cloud9:n keräämä koko rahoitusosuus, sillä viime vuonna yhtiö keräsi jo 20 miljoonaa dollaria.

    Cloud9 on myös kääntänyt rahat menestykseksi. Vuoden alussa Cloud9 ylsi ensimmäisenä pohjois-amerikkalaisena joukkueena Counter-Striken Major-turnaukseen ja voitti Bostonin turnauksen. Overwatch-liigassa Cloud9:n omistama London Spitfire voitti historian ensimmäisen kauden mestaruuden. League of Legends -joukkue pelaa parhaillaan maailmanmestaruudesta. Toki myös menestystä vaaditaan. Cloud9:n Dota 2 -joukkue esimerkiksi lopetti viime vuonna eikä uutta kokoonpanoa ole vielä hankittu. Tosin osa pelaajista toimii edelleen organisaatiossa striimaajina.

    Cloud9:llä on ammattilaisjoukkueet kaikkiaan 11 eri kilpapelisarjassa.

    Esports-blogia sponsoroi Jimm's.
     
    Muokattu: 16.10.2018
  2. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Mielenkiintoista. Jännä nähdä ylipäänsä milloin esportsissa alkaa tulla "alempien tasojen" valmentaminen mukaan, ts. jos haluan viedä lapseni(itseni) valmennukseen vaikken osaa mitään, kuka tarjoaa tätä palvelua? Paljonko se maksaa?
     
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Suomessa noita järjestää nuorisotoimi ja muutamat kilpapeliorganisaatiot/pelikahvilat, mutta toiminta on vielä aika hajanaista. Yleensä toiminta loppuu, kun rahoitus loppuu. 70 miljoonalla toki saisi aika paljon asioita aikaan Suomessakin.
     
  4. Plush Ninja

    Sami Rosenblad Plush Ninja

    Josko heillä nyt olisi tarpeeksi massia pitää ainakin joku tiimin jäsen payloadilla.