Stadian hinnoittelupolitiikka

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja petehei, 01.07.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. petehei

    Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

    Googlen marraskuussa julkaistavan Stadia-pelipalvelun tarkoituksena on striimata uusimmat pelihitit mille tahansa näytölle. Ilmaista tämä lysti ei tietenkään tule olemaan. Brittien pelimedian haastattelutilaisuudessa Google avasi hinnoittelupolitiikkaansa. Stadia Pro maksaa noin 10 euroa kuussa, mutta hintaan ei kuulu uusia AAA-pelejä.

    Jos nettiyhteydet kestävät, Stadia Pro takaa 4K-striimin ja kirjaston vanhempia pelejä. 2020 julkaistava ilmainen Stadia Base yltään vain 1080p-toistoon ja pelikirjaston ovet pysyvät kiinni. Molemmissa vaihtoehdoissa uusista peleistä maksetaan erikseen. Stadia-pomo Phil Harrison ennusti, että pelien hinnat ovat samaa luokkaa, kuin muilla (konsoli)alustoilla, mikä tarkoittaa noin 60 euroa per peli.

    Stadialle julkaistavista peleistä on vahvistettu muun muassa Doom Eternal, Baldur's Gate 3, Final Fantasy 15, Rage 2 ja Mortal Kombat 11.
     
  2. Eligius

    Paul-Johan Kaitaranta Eligius

    AAA pelien puuttuminen Pro versiosta siirtää minut kyllä tarkkailijaksi aluksi, eikä tuo hinnoittelu näin PC pelaajana huvita ollenkaan. Mielummin ostan omaksi uutuuden ja pelaan paikallisesti tuolla hinnalla.