Bugbear myytiin THQ Nordicille

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 14.11.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    THQ Nordic osti 90 prosenttia suomalaisen Bugbear Entertainmentin osakkeista, ilmoittaa THQ Nordic. THQ:lla on optio loppuihin 10 prosenttiin.

    Bugbear on helsinkiläinen pelistudio, jossa työskentelee nykyään 18 henkeä. Firma on erikoistunut autopeleihin. Tiimin tuorein peli on Next Car Game -nimellä joukkorahoitettu ja kesäkuussa Wreckfest-nimellä julkaistu romuralli, todennäköisesti tunnetuin pelisarja on FlatOut ja toivotuin peli on jatko-osa Rally Trophy -esikoiselle vuodelta 2001. Wreckfestin pitäisi ilmestyä konsoleille ensi vuoden aikana.

    "Olemme työskennelleet Janne Alanenpään ja tiimin kanssa vuodesta 2016. Näemme Wreckfestissä ja Bugbearin tulevissa suunnitelmissa suuren potentiaalin. Janne Alanenpää on kaahauspelien legenda ja Bugbear tuo liki kahden vuosikymmenen myötä kehittynyttä ohjelmointivoimaa. Tavoitteena on rakentaa Wreckfestistä tärkeä brändi THQ Nordicille", THQ Nordicin toimitusjohtaja Lars Wingefors sanoo lehdistötiedotteessa.

    Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen, mutta sopimuksesta mainitaa, että Bugbear saa rojaltimaksuja kolme seuraavaa vuotta.

    THQ Nordic on itävaltalainen pelijulkaisija, joka osti THQ-nimen konkurssipesästä. Aikaisemmin yhtiö tunnettiin nimellä Nordic Games. THQ Nordic toimii myös Wreckfestin julkaisijana.
     
  2. Raikku

    Rami Ahola Raikku

    Okei, pahoin pelkään että innovaatiot loppui sitten siihen. THQ yleensä ja varsinkin se ettei mitään mainetta ajopelien puolella firmalla kyllä ole.
     
  3. Glottery

    Riku Hokkanen Glottery

    Uutisen lukemalla saattaa myös huomata, että entistä THQ:ta tuossa firmassa on vain nimi.

    Eikö Bugbear jossain vaiheessa paininut pahojen talousongelmien kanssa? En tiedä miten Wreckfest on menestynyt, mutta luulisi tämän elämää helpottavan.
     
  4. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Joo. Ovat käyneet köysissä pariinkin kertaan.
     
  5. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Onnittelut kaupasta!
     
  6. Raikku

    Rami Ahola Raikku

    Taas on suomessa monisata-miljonäärejä.
     
  7. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Bugbearin talousongelmat tuntien uutinen on tietyllä tavalla helpotus, vaikka toki tällaisissa itsenäisten pelistudioiden osteluissa aina huolettaa jatko, että kuinka pahoin uusi omistaja pelifirmaa kohtelee. Onneksi ostajana ei ole mikään jättiläinen, joten riskit yhdentekevän paskan tekemiseen ovat pienemmät, ja toisaalta Bugbear edustaa sellaista pelialan osaamista ja kokemusta, joka tekee sen melko immuuniksi niille yleisimmille tällaisten kauppojen aiheuttamille ongelmille.

    Kukaan ei taatusti osta Bugbearin kaltaista studiota ja laita sitä tekemään battle royale -peliä tai muuta trendipelleilyä. Tilanne olisi toinen, jos Bugbear olisi erikoistunut realistisiin autopeleihin, koska silloin olisi olemassa riski, että ne laitettaisiin tekemään arcadepöristelyä, mutta kun Bugbear on tehnyt pääosin tätä ei-niin-realistista romurälläystä, niin ei kait huolta.

    Ainoa isompi pelko persiissä on, että jatkossa Bugbearin pelit pilataan dudebro-meiningillä, jolla melkein kaikki julkaisijat ovat jo pitkään sössineet kaikki vähänkin arcademmat ajopelit. Toisaalta eipä olisi ensimmäinen kerta Bugbearillekaan, johan Ridge Racer: Unboundedissa sitä oli.
     
    Muokattu: 15.11.2018