Destinyllä on ennätyssuuri budjetti

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 06.05.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Tuksa submitted a new blog post:

    Destinyllä on ennätyssuuri budjetti

    [​IMG]

    Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick paljasti paneelikeskustelussa, että Bungien tekemä Destiny-moninpeliräiskintään panostetaan ennätyssuurella 500 miljoonan dollarin budjetilla. Budjettiin lasketaan kehistykulujen lisäksi myös markkinointi, jakelu, rojaltit ja muut menot.

    "Jos veikkaa 500 miljoonalla dollarilla, riskiä ei kannata ottaa kenenkään muun IP:llä", Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick kommentoi peliä Milken-instituutin Entertainment: The Big Picture -paneelissa.

    Analyytikoiden veikkausten mukaan scifiräiskintää pitää myydä noin 15 miljoonaa kappaletta, että Destiny yltää edes nollatulokseen. Viime vuoden suurin hitti, GTA V, on myynyt helmikuuhun mennessä 32,5 miljoonaa kappaletta.

    Paneelissa käsiteltiin viihdeteollisuutta tv-ohjelmista elokuvien kautta peleihin, mutta Kotickin mielestä peleillä ja elokuvilla on vain vähän yhteistä.

    "Olemme hyvin erilaisella alalla. Elokuvaihmiset miettivät koko ajan tarinaan eläytymistä, me pyrimme vastakohtaan: vapauttaamaan sisäisen rokkistaran, vapauttamaan sotilaan, luomaan pelaajasta päähenkilön. Peleissä dialogiosuudet muistuttavat huonoja 50-luvun japanilaisia dubattuja elokuvia. Ennen kuin ilmeet, suun ja silmien liikkeet voidaan mallintaa suoraan, elokuvamaisuus ei nouse peleissä menestyskonseptiksi. "

    Koko paneelikeskustelun voi katsoa täällä.
    Continue reading the Original Blog Post
     
    Muokattu: 06.05.2014
  2. jtahti

    Jussi Tähti jtahti

    Onko se edes mahdollista myydä tuota 15 miljoonaa? PS3 & 360 pelimyynnit on rommannu ja PS4 & Yxbox koneita ei ole vielä myyty tarpeeksi.
     
  3. Mason

    Joonas Manninen Mason

    Veikkaan että peli myy vuoden loppuun mennessä sen vajaat 10 miljoonaa kappaletta.
     
  4. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Veikkaan, että Activision laskee eri tyyliin kuin analyytikot. Uskovat saavansa rahaa myös lisäreistä ja jatko-osista.
     
  5. spineshank

    Tero Seilonen spineshank

    Onhan tuo myös sijoitus tulevaisuuteen. Uusi tuote activisionille lypsettäväksi moneksi vuodeksi. Tietenkin sillä ehdolla, että Titanfalliin ihastuneet pelaajat ottaa tuon omakseen. Nyt käydään vastaavaa pudotuspeliä tulevaisuuden taistelukentillä, kuin Ea ja Activision kävivät aiemmin modernilla taistelukentällä.
     
  6. MDK

    Jussi Järvinen MDK

    Veikkaan myös, että tässä panostetaan koko pelisarjaan eikä vaan ensimmäiseen osaan. jatko-osilla ja delsuilla sitten taotaan sitä rahaa.
     
  7. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Destinyssä on kuitenkin myös Bungien hohtoa. Vaikka höpsöt xboxaajat muuta luulevatkin, ei Halo menestynyt siksi, että siinä oli erinomainen aNmuskelumekaniikka tai kehuttu tekoäly vaan siksi, että peli loi todella kiehtovan ja mystisen maailman, jonka "lore" kiinnosti myös niitä, joita purppuranväristen ötöjen präiskyttely noin muuten ei hirveästi napannut. Destinyssä on paljon samaa potentiaalia ja on mielenkiintoista nähdä pystyykö Bungie toistamaan menestysreseptin. Jos pystyy, on kyseessä uusi megaluokan franchise, joka tulee tekemään rahaa oheistuotteinakin ihan hillittömät määrät.
     
    Muokattu: 06.05.2014
  8. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    1. En osta
    2. ???????
    3. Bobbya ketuttaa
     
  9. Heiska

    Mikko Heinonen Heiska

    Aika harva peli rikkoo edes 10 miljoonan rajan, joten voittoa tuskin on tulossa lähiaikoina. Jos taas hyväksytään ensimmäisen osan tuottamat tappiot / pienet voitot osaksi uuden sarjan markkinointia ja sitten revitään isot voitot vasta jatko-osista ja lisäreistä niin saattaa tästä tulla ihan passeli bisnessi.
    Edit. Mikäli peli on edes hyvä...
     
    Muokattu: 06.05.2014
  10. Ares

    Tero Järvinen Ares

    Ja sitten se floppasi...
     
  11. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Once I was in my ship and like Darth Vaders ship came all behind me like I just zoomed around the galaxy like disappeared so Vader was like whaaaaaat
     
    Jaime Kubovski-Käki tykkää tästä.
  12. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Täähän nyt se on ihan se viimeinen asia millä on väliä.
     
  13. Stevie G

    Tomi Rikama Stevie G

    Älä sä Bobby ole ollenkaan huolissasi, kyllä mä sen ostan!
     
  14. Din Weasel

    Eero Lähde Din Weasel

    Toivottavasti tekevät myöskin sen PC-version mutta siitä lienee toiveita vasta kun muut versiot on jo julkaistu. Tai siis kun ovat saaneet pumpattua parisenkymmentä DLC:tä pihalle.
     
  15. Magirot

    Mikko Vohlonen Magirot

    Hienoa sinänsä että peliin käytetään lähes seitsemän kertaa niin paljon kuin Intia käyttää Mars-lentoonsa (73 miljoona).
     
  16. Lucky_like_Fauntleroy

    Harri Huttunen Lucky_like_Fauntleroy

    Tähän asti eilisen ennätys on ollut huomisen normi, onko tämä nyt viimeinen kiihdytys ennen suuuuurta romahdusta.
     
  17. teude

    Teemu Linnavirta teude

    Jep, huomaa parhaiten CoD sarjasta.
     
  18. Raikku

    Rami Ahola Raikku

    Tähän sopisi se Paul Ankan biisi.
     
  19. jonttup88

    Joonas Puurtinen jonttup88

    Mitä hittoo? No ei kyllä tolla hinnalla mennä mihinkään Marsiin. Johan Enon lukion IV-remonttikin oli arvoltaan yli miljoona euroa.
     
  20. Magirot

    Mikko Vohlonen Magirot

  21. jonttup88

    Joonas Puurtinen jonttup88

  22. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Destiny on vähän kuin Black & White 15 vuotta sitten. Vaikka olen lukenut pelistä aika montakin erityyppistä ennakkojuttua, katsellut kuvia jne. minulle on edelleen melko epäselvää, onko kyseessä ennemminkin ekan persoonan WOW vai ekan persoonan Diablo, ja keskittyykö homma PVE vai PVP-sisältöön. Jos molemmissa tapauksissa ensimmäinen, odotan tätä kieli pitkällä, jos jälkimmäinen, EVVK.
     
  23. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Mie kuvittelin, että tämä on jokin yhteistyö Halo. Ekat videot näytti aika hienolta scifi sodalta.
     
  24. Heiska

    Mikko Heinonen Heiska

    Itse olen aina ajatellut jotain Borderlandsia isommalla porukalla.
     
  25. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Hmm. Ei mulle ainakaan tullut mitään fallout fiboja tästä.
     
  26. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Ennakkoon Destiny vaikuttaa tylsältä Borderlandsilta. Toivottavasti yllätyn positiivisesti.
     
  27. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Borderlandsissa on se huono puoli, että jos ei ole pelistä pitäviä kavereita, on tuomittu pelaaman sitä yksin. Destinyn kaltaisessa massiivimoninpelissä tätä ongelmaa ei ole, haluaa linjoille mihin aikaan tahansa.
     
  28. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Tosin Borderlands kakkosta jaksaa pelata yksinkin erinomaisen käsikirjoituksen ansiosta. Harvoja toistuvasti ääneen naurattavia pelejä.
     
    teude tykkää tästä.
  29. kersseli

    Guest kersseli

    Valvojamuokkaus: 13.05.2014
  30. kalevanpallo

    Jouni Piiroinen kalevanpallo

    Kyllä sieltä on tulossa vähintään Halon tasoinen yksinpeli. Siihen kun lisätään mausteita Borderlandsilta ja WOWISTA niin kyllä kelpaa.
     
  31. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Joo, totta sinänsä. Ihan hilpeä asenne pelissä on, vaan vähän turhan löyhä rakenteeltaan omaan makuun. Toivottavasti Destiny pistää paremmaksi.
     
  32. MDK

    Jussi Järvinen MDK

    Tuo massiivinen budjetti on tavallaan aika huvittava. Katselin tuossa pari päivää sitten onko pelistä tulossa PC-versiota. Löysin uutisia missä Bungie totesi, että resurssit eivät riitä PC-versioon. 500 miljoonaa ei siis riitä PC-versioon. Jep jep.
     
    Muokattu: 14.05.2014
    aes, meisseli_69, OmegaPottamies ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  33. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Haa, tajusin viittauksen. Kerrankin.
     
  34. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Kuten sanottu, suurin osa budjetista on markkinointirahaa. PC-tiimin pieraiseminen neljän konsolitiimin rinnalle varmaan maksaisi aika huomattavan lisäsumman, plus saavutetut voitot suhteessa aikaan ja vaivaan olisivat aika suhteellisia. Bungie on konsolijumala, PC:llä yksi tiimi muiden joukossa.
     
  35. MDK

    Jussi Järvinen MDK

    Kuten sanoin aikasemmin mielestäni tilanne on huvittava. Se on nimenomaan siksi huvittava miten rahaa tungetaan aivan jumalaton määrä markkinointiin. Se PC-version tekeminen toki maksaa lisää, mutta 500miljoonan budjettiin nähden se on varmaan aika mitätön summa. Jos Wikipediaan on luottaminen Destinyllä on melkein kaksi kertaa isompi budjetti mitä tämän hetken kalleimmalla pelillä (GTA5). Tämän takia tuo "ei riitä resurssit" on hieman naurettava väite.

    Wikin mukaan Destinyn kehittämiseen käytetään 140 miljoonaa dollaria ja markkinointiin 360(luvut arvioita). Mielestäni olisi ihan kohtuullista ottaa tuosta massiivisesta markkinointibudjetista muutama kymppi PC-versioon. Sen PC-version ei edes tarvisi myydä mitään älyttömiä määriä ollakseen kannatava veto.
     
  36. Balthis

    Niko Laurinen Balthis

    En ihmettele yhtään miksei pelintekijöitä/julkaisijoita kiinnosta tehdä pc-versioita. Eihän siitä saa palkaksi kuin itkua ja valitusta paskasta käännöksestä, esim. GTAIV ja Dark Souls.
     
  37. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Ja ihan ansaitusti. GTA IV oli alunperin yksi vaikeimmin pelinkuntoon saatavista peleistä koskaan.
     
    Ares tykkää tästä.
  38. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Ja Dark Soulsissa ei oltu viitsitty tehdä edes alkeellisinta työtä homman toimimisen eteen, siis sellaista jota PC-pelitalot ovat jo parin kymmenen vuoden ajan tehneet. Ihan aiheesta saivat kuulla kunniansa, nythän Dark Souls 2:ssa asia on hoidettu jo heti alussa paremmin. Tuskin olisi jos lauma sopuleita olisi ollut hiljaa ja pelannut peliä kiitollisena siitä uskomattomasta kunniasta, että yksi peli päätettiin kääntää laitteelle, jolla on jo tuhansia huippupelejä.
     
  39. RavenWolf

    Tommi Aaltonen RavenWolf

    500 miljoonaa dollaria... olen sanaton...