Diginäköispainos Pelit 1996!

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuomas_PELIT, 08.03.2016.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Vuoden 1996 Pelit-lehdet pääsiäistarjouksessa!

    [​IMG]

    Lehtiluukusta kajahtaa: nostalgiapommi 20 vuoden takaa! Pelit-lehden vuosikerta 1996 on nyt saatavilla digitaalisena näköispainoksena! Näköispainos kattaa koko vuoden lehdet, yhteensä 670 sivua täyttä peliasiaa. Lukuelämys on pääsiäisviikon ajan saatavilla tarjoushintaan 11,99€! (Norm. 20€)

    [SIZE=4]Esikatsele 25 sivua vuosikerrasta täällä![/SIZE]


    [SIZE=4]Osta lukuoikeus täältä![/SIZE]



    Lukuoikeus vuosikertojen 2006-2016 digitaalisiin näköispainoksiin sisältyy Pelit-lehden tilaushintaan.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Alkuperäiseen kirjoitukseen.
     
    Muokattu: 23.03.2016
    Magirot, aadz, Pastor ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. aes

    Tony Muukkonen aes

    Kerrankin olisi kestotilaajille tarjota jotain porkkanaa niin päädyttiin tämmöiseen vaihtoehtoon kuitenkin?
     
    Meisseli ja OmegaPottamies tykkäävät tästä.
  3. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Ei sillä, minulla on koko vuosikerta jo muutenkin, mutta olisi sen ainakin kestotilaajulle voinut ilmaiseksikin heittää.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  4. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Tilaajille tarkoitetun näköislehtiarkistomme modernisoitu osa ulottuu vuosikertaan 2014 ja vanha osa vuosikertaan 2005 asti. Vuosikertoja 2005-2013 on tarkoitus siirtää jollakin aikavälillä myös uudelle digilehtialustalle. Joten jos se näyttää porkkanalta, kävelee kuin porkkana ja vaakkuu kuin porkkana, sen täytyy olla porkkana...

    Mitä maksulliseen vuosikertaan 1996 tulee, niin kyseessä on kokeilu.

    Jos tämmöiselle tuotteelle löytyy menekkiä, niin meidän kannattaa panostaa muidenkin vanhojen vuosikertojen digitalisointiin, kenties jopa fyysisiin uusintapainoksiin. Tällaisiin projekteihin liittyy aina kiinteitä kustannuksia, jotka on tavalla tai toisella katettava. Jos vaihtoehtoina olisivat ei uusintapainosta lainkaan tai maksullinen uusintapainos vuosikerrasta 1992, niin kumman valitsisit?
     
    Muokattu: 08.03.2016
  5. rampale

    Jaakko Vaaramaa rampale

    Tuo tankkikansi on yksi mun kaikkien aikojen lemppareista.
     
  6. Pastor

    Pasi Yliuntinen Pastor

    ----
     
    Muokattu: 02.11.2016
  7. aes

    Tony Muukkonen aes

    Jos vaihtoehdot ovatkin, että a) jengi jatkaa tarjouskikkailuja tai b) jengi innostuu tekemään kestotilauksia kun siihen on porkkana niin kumman valitset? Ei ole tullut vielä mieleen käyttää samaa argumenttia kaikkien vanhojen lehtien kanssa? Miksi tarjota edes noita uudempia lehtiä kun niistä koituu kuluja? Ei sillä jokainen yritys toki toimii kuten haluaa, mutta minusta tämä haiskahtaa juuri siltä, että kohdetta ovat vanhat kestotilaajat joilta on jo lypsetty muutenkin paljon rahaa.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  8. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Vertaat appelsiineja ja omenoita.

    Kun palataan riittävän vanhoihin vuosikertoihin, niin niistä ei ole enää jäljellä mitään sellaista sähköistä materiaalia, josta voisi jälkijättöisesti tuottaa nappia painamalla painettuja tai digitaalisia näköispainoksia. Esimerkiksi himoitun vuosikerran 1992 kohdalla vaihtoehdoksi jäisi käytännössä Kansalliskirjasto-tyyppinen arkki arkilta -skannaus, joka tuhoaisi yhden alkuperäisen vuosikerran.

    2000-luvun lehdistä meillä on jo paremmat mahdollisuudet hyödyntää vanhoja sähköisiä aineistoja, mutta edelleen mitä vanhempaan aineistoon mennään, sitä työläämmästä prosessista on kyse. Työmäärä vaihtelee vanhojen paino-pdf:ien uudelleenkasaamisesta (esim. vuosi 2013) vanhojen aineistojen taittamisesta kokonaan uudelleen (nolkytluvun lehdet).

    Nykyinen taittoprosessimme on suunniteltu niin, että painoon lähtevä pdf kelpaa sellaisenaan näköislehtenä julkaistavaksi. On pikkuisen eri asia pyytää graafikkoa lataamaan sama painotiedosto myös näköislehden ftp:lle kuin kaataa syyliin kiintolevyllinen epämääräisiin kansioihin tallennettuja legacy-taittotiedostoja: taitapa siitä meille huomiseen mennessä näköisvuosikerrat 2005-2007...!
     
    Muokattu: 08.03.2016
  9. theem

    Teemu Kokkonen theem

    Mikähän Super Shredder/Scanner 2000 -laite teillä on käytössä, jos alkuperäismateriaali ei skannausta kestä?
     
  10. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Olen jo kerran ostanut tuon vuosikerran kestotilaajan hinnalla, joten ei kiinnosta ostaa toiseen kertaan ainakaan tuolla hinnalla. Ainakin nelinkertainen hinta maksuhaluihin nähden tuossa tapauksessa, etenkin ottaen huomioon, että ymmärtääkseni tässä myydään siis yksinomaan lukuoikeutta, joka voidaan ottaa pois koska vain, viimeistään palvelun kipatessa. 15 euroa tai ehkä just ja just tuon 20 euroa maksaisin, jos puhuttaisiin omia tilaaja-aikojani varhaisemmista vuosikerroista, mutta kyllä siinä pitäisi saada itsenäisesti toimivat tiedostot ladattua, joita käsittääkseni tuosta palvelusta ei saa.
     
    Ipe92 ja Acutus tykkäävät tästä.
  11. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Kovakantiseksi sidottu arkistokappalevuosikerta purettuna arkeiksi (64 sivua = 16 arkkia) ei taatusti palaa ennalleen.
     
  12. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Sen siitä saa kun kenenkään päähän ei pälkähtänytkään säilyttää ylimääräistä kappaletta ihan tavallisia lehtiä. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
     
  13. Acutus

    Aku Saastamoinen Acutus

    Tuo lehtiluukku.fi ei ole tuttu. Saako tuolla 20€:lla
    a) Vuosikerran tiedostomuotoisena itselleen arkistoitavaksi (pdf tms.)
    b) Lukuoikeuden tuohon pumaskaan ajaksi X (palvelun pystyssä pysymisen aika) ?

    A-kohdasta voisin maksaa sen 20€, B-kohdasta en. Kyse on kuitenkin selkeästi keräilyllisestä jutusta, ei mistään kulutuslukujutusta.

    Huikea taitto muuten tuohon aikaan, wormsin arvostelu on todella eläväisesti taitettu ja mielyttää omaa silmää vaihteluna tähän nykyiseen kliiniseen apple-store lookkiin tottuneelle.
     
    OmegaPottamies ja cbel1 tykkäävät tästä.
  14. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Toimisiko se edes paremmin tavallisella vuosikerralla?
     
  15. theem

    Teemu Kokkonen theem

    Kenties olen biasoitunut, kun oma työnantaja skannailee sujuvasti kaikenlaista kulttuurihistoriallisesti vielä merkittävämpää ja hauraampaa matskua eikä niitä tarvitse purkaa osiin, mutta luulis että muunkinlaisia tapoja skannaukseen on, jopa pienten/keskisuurten yritysten saavutettavissa.
     
  16. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Pelitin näköislehtiarkisto on eri muodoissaan suunnilleen yhtä vanha kuin Steam. Vuonna 2008 perustettu ja satoja eri lehtiä isännöivä Lehtiluukku lienee niin vakiintunut toimija kuin suomalaisessa näköislehtibisneksessä vain voi olla. Skenaario, jossa maksavalta asiakkaalta riistettäisiin mielivaltaisesti lukuoikeus Lehtiluukun kautta ostettuun tuotteeseen, vaatisi aika poikkeuksellista yhteensattumien summaa.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  17. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Lehtiluukku on verkkopalvelu, josta ei voi ladata omalle koneelle arkistoitavia tallenteita ulos. Lehtiluukun mobiili-app saattaa sisältää option offline-lukemiseen (testaamatta...)

    Tämä.

    Kuten aikaisemmassa viestissäni huomautin, Lehtiluukku on ollut toiminnassa jo kohta kymmenen vuotta. He eivät toisaalta ole ainoa digilehtialusta maailmassa, joten worst case -skenaariossa lukuoikeus voitanee siirtää pienen viipeen kera jollekin toiselle alustalle.
     
  18. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Vilpitön kiinnostus: Mistä voin klikata lisätietoja?

    Alleviivaisin tosin vielä kerran , että kyse on ihan aikuisten oikeasti kovakantisista sidotuista arkistokappaleista. Niitä ei voi ajaa "normaalisti" skannerin läpi muuten kuin hupimielessä.
     
  19. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Minä saatan hyvällä tuurilla elää vielä aika monia vuosikymmeniä, eikä kukaan pysty sanomaan tuon bisneksen saatika sitten yksittäisen firman tulevaisuutta moisella aikavälillä, aivan kuten vuosikymmeniä sitten ei kukaan olisi osannut sanoa, että printtimedia olisi vielä joskus vaikeuksissa netin kanssa. Tai että mahtava Sanoma saattaisi joskus vielä kompastella pahasti.

    Ainoa (EDIT: tai ainakin selvästi suurin) syy, miksi lähdin mukaan tähän Steamin ja muiden pelkkää käyttöoikeutta myyvien digijakelulafkojen touhuunkaan olivat runsaat alet ja niissä törkeän halvat hinnat, mitä lehtien (ja kirjojen) digijakelussa ei tunnu saavan. Ilman noita aleja ostaisin tänä päivänä varmaankin lähinnä DRM-vapaita pelejä.

    Plus kuten Aku tuossa mainitsi, niin kyse on ensisijaisesti keräilyllisestä jutusta. Jotain, jolle voi hiljaa supista, että "my precious". Ei lukuoikeudelle voi sanoa noin. "Someone else's precious" ei kuulosta hyvältä.
     
    Muokattu: 08.03.2016
    Acutus tykkää tästä.
  20. theem

    Teemu Kokkonen theem

    Pistin privaa!
     
    Tuomas_PELIT tykkää tästä.
  21. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Ymmärrän yskän.

    Kuten sanottua, tässä on kyse vasta kokeilusta, joka lähtee toivottavasti versomaan moneen eri suuntaan. Itsekin näkisin erittäin kernaasti, että meillä olisi tarjota myös fyysistä painotuotetta vanhojen hyvien aikojen Peliteistä. Voinemme varmasti kaikki olla yksimielisiä siitä, että uusintapainos vuosikerrasta 1992 olisi täydellinen must have.
     
  22. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Onhan tämä hyvä juttu. Tosin itse palaan asiaan, kun kaikki vuosikerrat on mahdollista saada pakettina. Ei ole nostalgianälkää, vaan lukeminen olisi hetkessä ja lehdistä saisi potentiaalisesti irti vaikka mitä projekteja...
     
    Muokattu: 08.03.2016
  23. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Onhan tää vuosien varrella ollut moneenkin kertaan tarjolla.
     
  24. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Kieltämättä ajatus tuollaisesta fyysisestä uusintapainoksesta saa aikaan jonkinsorttista jöpötystä. Jos tuo toteutuisi, ja jos vaan yhtään olisi silloin ylimääräistä rahaa, niin varmaan tulisi ostettua.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  25. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Mulla on kanssa haaveena, että tällä olisi sen verran siipiä että sen varjolla saisi kaikki vuosikerrat digitoitua.
     
    SunDwn ja acherontia tykkäävät tästä.
  26. Acutus

    Aku Saastamoinen Acutus

    Just näin. Ja tämän takia digi vie jo parhaimmillaankin puolet tuosta keräilyn ilosta. Jos olisi kymmenen vuotta sitten kun stiimi alkoi nostaa päätään sanottu mulle että 2016 et voi lukea edes lehtiä ilman nettiyhteyttä niin olisin nauranut. Nyt itken.
     
  27. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    -> joukkorahoitus

    M.K
     
  28. acherontia

    Antti Päivinen acherontia

    Kaikki vuosikerrat digitoituna olisi upea ajatus, ja toivottavasti toteutuu jossain vaiheessa. Vaikken nyt mikään digimuodossa lukemisen fani olekkaan, niin ei tällaista kulttuuritekoa voi olla tukematta.
     
  29. Luihu

    Janne Kangaskesti Luihu

    96-97 ovat itselleni ne ehkä nostalgisimmat vuosikerrat. Oma tietokonepelaamisen maailmaan uppoutuminen tapahtui juuri noihin aikoihin. Sitä ennenkin toki pelasin, mutta hajanaisemmin (ja Nintendolla). Yhtään ei tullut myöskään aiemmin seurattua mitä pelialalla tapahtuu, vaan pelit ost(at)in vielä summamutikassa pelilaatikon tai kaverien kertoman perusteella.

    Saattaisi ehkä toimiakin.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  30. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Ei kai se hirveästi maksa kokeilla. Digien vääntö maksaa x euroa ja sitten hattuvakiolla saadaan jokin sopiva setin hinta y, jolloin x / y kertoo minne vedetään tilaajarima, jotta kannattaa pistää pallo pyörimään. Jos rima ei ylity, niin pallo jää pöytälaatikkoon.

    M.K
     
    Muokattu: 08.03.2016
  31. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Jos pehmeäkantisista lehdistä saisi digiversiot tuhoamatta alkuperäisteoksia, niin voisiko joku lainata omiaan?
     
  32. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Hauskaa että mainitsit, tämä optio oli aamulla pöydällä, kun pohdimme erilaisia jatkomahdollisuuksia.
     
  33. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Itse olen kuulunut aina siihen kerettiläisten koulukuntaan (lehtien osalta), joka heittää luetut lehdet pois viemästä tilaa. Olen näin tehnyt niin Pelitin kuin muidenkin lehtien kohdalla - ja teen edelleen.

    Mutta. Juuri siksi taidan olla mitä otollisinta kohderyhmää, sillä en ole ikinä nähnyt mitään arvoa fyysisissä lehdissä vaan siinä sisällössä. Olisin ihan täysin valmis maksamaan x euroa (uudelleen) jos haluaisin jostain syystä lukea vanhoja Pelit-lehtiä, siksi laadukkaita kun ovat. Nyt tuntuu siltä, että 2000-luvun lehdet ovat liian hyvin muistissa (yeah, right) ja noi ysärin lopun lehdet eivät muuten vaan kolkuttele oikeita nostalgiakelloja, mutta 90-luvun alun lehdet alkavat olla jo omassa mielessänikin arvokkaita ja voisin muutamasta ekasta vuosikerrasta (hyvin digimuotoon taitettuna) jotain maksaakin. Ja kun aika kuluu, luonnollisesti taas seuraavista vuosikerroista. Joku 20 vuoden deadzone tässä tuntuu olevan, sitä vanhemmat lehdet kiinnostavat.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  34. miw80

    Mikko Wallin miw80

    Miten ihmeessä tota pystyy lukemaan paskahuussissa?
    En meinaan pc.tä ala huussiin roudaamaan.
     
    Muokattu: 08.03.2016
  35. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Padi? Nykyään varmaan puhelimellakin onnistuisi.
     
  36. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Kerettiläinen! Roviolle! Pelittejä ei heitetä pois, vaan niitä palvotaan hiljaa pelinurkkauksen reunalla olevalla alttarilla.
     
  37. Shikyo

    Kitty Tapola Shikyo

    Eroaako tämä mitenkään niistä PDF-versiosta, jota jaettiin vuonna 2008?
     
  38. miw80

    Mikko Wallin miw80

    Ei tuo nyt niin hyvä lehti ole, että padi pitää ostaa sen takia ja kännykällä lukemiseen tarvitaan suurennuslasi.
     
  39. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    PDF on PDF ja näköislehti on näköislehti, joten eivät ne nyt eksaktisti sama asia ole. Lehtiluukun versiossa on esikatselumahdollisuus (ekat 25 sivua), josta näkee tarkemmin mistä on kyse. Mutta jos olet koskaan lukenut nyky-Pelitin digipainoksia (linkki Pelit.fi:n etusivulla), niin kyse on identtisestä tuotteesta.
     
  40. jmh2

    Juha-Matti Häätylä jmh2

    10" tabletilta on ainakin hyvä lukea kun ilmaisversiota kokeilen. Lehdenlukuohjelmassa saisi olla pikahyppy mahdollisuus tietylle sivulle koska nyt pitää pyyhkiä menemään aukeama kerrallaan.

    Tykkään tuosta vanhasta lehden ilmeestä, siihen varmaan vaikuttaa myös 90-luvun pelien värikkäät ja käsin piirretyt grafiikat. Ja nostalgia tietty myös:

    PelitSeis? sivu 68
    Mortal Kombat kolmosen liikkeitä ja paljon muita vinkkejä.

    Saatko lahjapelisi toimimaan? sivu 54
    Yleisimmät ratkaisut pelien muistiongelmiin.


    Aaahhh... :D
     
  41. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    En tiedä päteekö se tässä, mutta jenkeillä on vanha sanonta: tuloste for the uloste.
     
  42. jmh2

    Juha-Matti Häätylä jmh2

    [OFFTOPIC]
    Pienenä yksityiskohtana ilmaislehden sivulla 6 puhutaan Chris Robertsista ja Wing Commander IV:n 12 000 000 dollarin jättikuluista. Sivulla 13 on Derek Smart ja tuleva "superpeli" Battlecruider 3000 AD.

    Tuli mieleen tämän hetkinen Derek Smartin ristiretki Starcitizeniä ja Chris Robertsia vastaan. :D
    [/OFFTOPIC]
     
  43. Shikyo

    Kitty Tapola Shikyo

    Kiitos, käyn tutkimassa tarkemmin.
     
  44. MichaelB

    Mikko Ämmälä MichaelB

    Eikö tämä nyt mahdollistais sellaisia digiversio "best of "-kokoelmia. Arvosteluista, kolumneista? Lukujutuista (jotkut retro/modi-jutut eivät edes oikein vanhene).

    Esim: Best of Nnirvi ("nikottelemattomat"?) omana - ostaisin. 20? parasta kolumnia, 20? parasta peliarvostelua. nirvinismejä, päälle täkynä isompi uusi juttu joka peilaa koko hommaa 25v-30v taaksepäin.

    Hommaa hehkuttamaan voisi olla jokin äänestys osasta sisältöä että mitkä kolumnit/peliarvostelut.
     
    rampale tykkää tästä.
  45. fillerbunny

    Jouni Mikkola fillerbunny

    Eikös Nikolla ole tulossa kesällä 30-vuotistaiteilijajuhlakin!
     
  46. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Itsehän palvon Pelit-lehtiä niin kovaa, että ne ovat siistissä pinkassa pöydälläni ilman, että olen häpäissyt niiden pyhyyttä edes avaamalla niitä.
     
  47. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

  48. Saniala

    Mikko Santala Saniala

    Oliskin noin paljon rahaa. Edit (ettei mene liian valitukseksi): Niin ostaisin!
     
    Muokattu: 22.03.2016
  49. The_Ratto_Raksy

    Antti Räsänen The_Ratto_Raksy

    Onko kellään kokemuksia tosta lehtiluukusta? Melkein tohon hintaan kiinnostaisi kokeilla tota digijulkaisua, koska siivouksen yhteydessä heitin kaikki 96-2015 pelitit rosikseen. Digijulkaisuna noita voisi jopa nostalgia pärähdyksissä selatakkin pädillä junassa/vessassa/anoppilassa. Fyysisenä en enää yli vuoden vanhoja lehtiä ala säilyttämään.
     
  50. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Näköisvuosikerrassa on maksuton esikatseluoptio (ensimmäiset 25 sivua). Pelit-lehden varsinainen näköislehtiarkisto sijaitsee niin ikään Lehtiluukussa (linkki arkistoon löytyy Pelit.fi:n etusivulta).