EA poisti Battlefront 2 -mikromaksut toistaiseksi

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 17.11.2017.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    [​IMG]

    Netissä on kuohunut Star Wars: Battlefront 2:n ilmestymisen alla, sillä pelaajakunnan mielestä täyshintaisen pelin mikromaksusysteemi meni jo kohtuuttoman puolelle.

    Yllättäen EA ja Dice reagoivat tilanteeseen. Dicen pääjohtaja Oskar Gabrielson julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän ilmoitti, että Star Wars: Battlefront 2 -mikromaksut suljetaan toistaiseksi.

    "Käytämme enemmän aikaa säätämiseen, tasapainottamiseen ja hiomiseen. Crystalin (pelin virtuaalivaluutta) ostomahdollisuus on nyt pois päältä, ja pelissä voi edetä vain pelaamalla. Ostomahdollisuus palautuu myöhemmin, kun olemme tehneet muutoksia. Kerromme lisää yksityiskohtia, kun työ etenee."

    Ennen mikromaksujen poistamista EA ehti jo ilmoittaa, että se laskee hintoja pelissä peräti 75 %. Silti esimerkiksi Darth Vader -hahmon avaaminen olisi maksanut noin 60 euroa tai vaatinut liki saman verran pelitunteja grindaamiseen.

    Koko kirje löytää täältä ja peli julkaistaan perjantaina 17.11.
     
  2. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Kohta ne tulee taas.
     
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Tärkeintä, että joutuivat ottamaan takapakkia. Se saa muutkin julkaisijat varpailleen.
     
    Mason, bastardo, Tonberry ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. LL

    Lassi Lapintie (Pelit) LL Mode

    Suuryhtiöillähän ei ole moraalista kompassia, niillä on vain hyväksyttävä PR-vahingon taso, joka tällä kertaa ylitettiin. Ihan takuuvarmaa on, että EA jatkossakin koettelee tuota rajaa etsiessään sitä optimaalista paskamäärää, jonka pelaajien päälle voi laskea ilman että vastaisku käy liian hankalaksi hallita.
     
    Mason, bastardo, MDK ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Huomioon otettavaa on myös se miten helposti nämä pelistä ilmeisesti poistettiin: se vain kuvaa sitä miten irrallisia ne pelissä todella ovat ja miten vähän niitä tarvitaan.
     
    Mason tykkää tästä.
  6. artosavo

    Arto Savonheimo artosavo

    Ellei tuo nyt sitten tarkoita vain sitä, että systeemi on yhtä huono kuin ennenkin, mitä nyt vain toistaiseksi ei voi rahalla ohittaa vuosien grindausta.
     
  7. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Näitähän näkee. Ne ovat aina hauskoja ne mobiilipelien PC-porttaukset, joista on mikromaksut poistettu, mutta ei ole tasapainotettu hommaa sen grindin osalta yhtään.
     
  8. toora

    Jukka-Pekka Torssonen toora

    Itse olen sitä mieltä että tämä on hyvä uutinen. Se että mikromaksuille täysihintaisissa peleissä alkaa tulla raja vastaan on vain hyvä asia.
     
    bastardo tykkää tästä.
  9. Zyn

    Jussi Forelius Zyn Henkilökunta Mode

    Toki, eivät pelifirmat tässä mielessä yhtään muista suuryhtiöistä eroa. Oleellisempaa lienee se, että EA:n sietokyky paskamyrskyille on huomattavan korkealla, eikä varmasti edes tässä tapauksessa ylittynyt. "Ongelmana" oli pikemminkin Disney, joka on äärimmäisen varovainen ja suojelevainen henkisen omaisuutensa kanssa ja vetää liipaisimesta pienenkin negatiivisen pressin myötä. Kts. idioottimainen Forbes-saaga.

    EA ilman Star Warsin tuomaa taakkaa tuskin olisi edes reagoinut.
     
  10. Ares

    Tero Järvinen Ares

    Eihän tällä ole vaikutusta yhtään mihinkään. Tonni vetoa, että kuukauden sisällä se mikromaksu systeemi tuodaan takaisin muuttumattomana.
     
  11. aes

    Tony Muukkonen aes

    Onko tuo alunperin ollut yli satasen hintainen?