Frozenbyte alkaa rakentaa Starbasea

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 29.05.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini



    Helsinkiläinen Frozenbyte julkisti seuraavan projektinsa eli Starbasen.

    Starbase on kunnianhimoisen kuuloinen nettimoninpeli, jossa valloitetaan avaruutta, suunnitellaan avaruusaluksia, asemia, tehtaita ja hyödynnetään taisteluissa muiden pelaajien suunnitteluvirheitä.

    Maailma pyörii hiekkalaatikkosimulaatiossa, jossa taistelevat keskenään Empire ja Kingdom. Idea nojaa vahvasti moninpeliin, sillä yksi tyyppi pystyy rakentamaan yhden koneen samassa ajassa kuin suurempi joukko kokonaisen avaruusaseman. Fysiikat antavat oman piristeensä menoon. Pienet törmäykset voivat vaurioittaa vähän aluksen ulkopintaa ja nokkakolarit tuhota molemmat törmäävät alukset. Ongelmat voivat myös kasaantua. Pieni vuoto polttoainesyötössä ei itsessään ole vaarallista ellei syövyttävä aine pääse vahingoittamaan aluksen tukirakenteita.

    Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin peli ilmestyy Steamissa Early Accessiin kuluvan vuoden aikana.
     
    Muokattu: 29.05.2019
  2. Elämänlanka

    Toni Hilden Elämänlanka Henkilökunta Mode

    Muokattu: 29.05.2019
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Totta tuokin. Eniten hämmästyin, että Starbase-nimi oli vielä vapaana.
     
    Elämänlanka tykkää tästä.
  4. MDK

    Jussi Järvinen MDK

    Tuossa genressä on aika paljon vielä parantamisen varaa. Teknisesti tosi haastava ja se yleensä näkyy pelattaessa. Jos Frozenbyte saa tehtyä tuosta sulavan ja bugittoman kokemuksen niin kyllä sille varmaan yleisö löytyy.

    Mitä tulee itse peliin niin graafisesti oikein kiva, kun ottaa huomioon, että kaiken valaistuksen pitää olla dynaamista. Tosin Robootit ja osa ympäristöä on yksityiskohtaisesti teksturoitu ja osassa on erittäin minimalistinen ulkonäkö. Varmaan tullut aikaraja vastaan ja kaikkea ei ehditty teksturoida. Tosin minä tykkään tuosta minimalistisesta lookista. Siitä näkee paljon paremmin tuon hienon valaistuksen.

    Pelattavuus näyttää myös hyvältä ja sujuvalta. En tosin tiedä onko se trailerimagiaa vai toimiiko oikeasti vaan hyvin. Ehkä tämä hybriidi tuhoamis menetelmä verteksien ja vokselien kanssa onkin jotain next gen teknologiaa. Meinasinkin jo kirjoittaa, että tästä olisi kiva saada jotain behind the scenes matskua, mutta sellainen video jo löytyykin. Tuossa 3:33 kohdalla olevassa kamera-ajossa on muuten todella nätti valaistus. Samalla tuo video myös näyttää paremmin miten kunnianhimoinen tämä peli oikeasti on.

    Heräsi myös kysymys, että tuleeko pelille VR-tukea. Voisi olla aika hieno kokemus lasien kautta. Tosin saataa olla turhan raskas peli VR:lle tuon realiaika tuhosysteemin ja valaistuksen takia.
     
    Muokattu: 31.05.2019
    Elämänlanka tykkää tästä.