Kunnon tikku retrokoneelle

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja petehei, 26.07.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

 1. petehei

  Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

  C64:lla ja muilla muinaismuistoilla pelaaminen on muotia, mutta vanhojen peliohjaimien kestävyys on aina ollut vähän sitä sun tätä. Brittiläisen Monster Joysticksin Mini Monster Retro Gaming Joystick tarjoaa kestävän ratkaisun retroiltamiin. Tikku ja näppäimet ovat Sanwa Denshin arcadeosia, joten ne eivät hajoa ihan heti. Toisen firen voi helposti mapata erillisellä kytkimellä korvaaman tikun ylöspäin kääntämisen, mistä on iloa muun muassa tasoloikissa.

  Noin 65€ plus postitus maksava minimonsteri toimitetaan rakennussarjana, mutta kokoamiseen tarvitaan vain ruuvimeisseli. Kun joystick on ruuvattu kasaan, se toimii aikoinaan yleisen Atari-liitännän ansiosta melkein missä tahansa kasarimikrossa, kuten C64:ssa, Amigassa ja Atari ST:ssä. Viileän läpinäkyvä kahden tulitusnäppäimen tikku käy suoraan myös Sega MasterSystemille.
   
 2. Mendel

  Perttu Moilanen Mendel

  Amigan, C64:n ja Atari ST:n tikkua on tarkoitus kylläkin oikeakätisen tarkoitus käyttää oikealla kädellä ja nappeja painaa vasemmalla kädellä.

  Kolikkopelejä taas pelataan tikku vasemmassa kädessä ja oikealla painetaan nappeja koska jossain vaiheessa kolikkopelioperaattorit halusivat tehdä peleistä vaikeampia. Tämä sitten jäi vain alan käytännöksi.

  Nämä muuten mainiot tikut on siis suunniteltu väärin, ellet sitten satu olemaan vasenkätinen!


  edit: Olisi pitänyt lukea tuotekuvaus!
  "Designed to be fully reversible for left and right handed players"
  Ilmeisesti kannen saa siis käännettyä toisin päin!
   
  Muokattu: 06.08.2018