Kuorikoski aloittaa retropelikanavan

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 01.04.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Suomen palkituin pelitietokirjailija Juho Kuorikoski valjasti asiantuntemuksena uuteen mediaan ja aloitti Retro Games in Rally English -Youtube-kanavan. Tarkoituksena on käydä läpi pelimaailman historiaa video kerran viikossa -tahdilla.

    ”Retrokanavia on tosi paljon, mutta yritän poimia sellaisia pelejä, joista ei ihan hirveästi ole videoita tehty. Ja toinen syy retrolle on, että minulle on tässä vuosien varrella kertynyt aika paljon haastattelumateriaalia noiden kirjojeni kautta, joten jo valmiiksi kerättyä aineistoa pääsee hyödyntämään tällä tavalla”, Kuorikoski kuvaa kanavansa ajatusta.

    Pääpaino on ainakin alussa 90-luvun PC-peleissä.

    ”Seuraavat puolenkymmentä peliä on valittu, mutta ilman muuta aihetoiveita saa esittää. Aika samalla meiningillä varmaan mennään, huonoja vitsejä pitäisi ehkä kehitellä vähän enemmän. On aika vaikeaa vääntää kikkailevaa tekstiä englanniksi ja sitten vielä sellaiseksi, ettei kompastele sanoihin. Apinasaarellekin pitää jossain vaiheessa matkata, mutta en haluaisi ihan heti kättelyssä profiloitua vain seikkailupelikanavaksi. Pitää vaan löytää vähän enemmän tuollaista tutkan alta lentävää aineistoa, kuten just tuo Crusader.”

    Kuorikoski oli pyöritellyt videosarjaideaa jo pidemmän aikaa, mutta alkusysäyksenä toimi työpaikalle Järviseudun sanomiin hankitut videoeditointiohjelmat, joiden opettelu sujui kätevimmin oman projektin myötä. Koska kyse on toistaiseksi harrastuksesta, Retro Games in Rally English -kanavalle ei ole asetettu virallisia tavoitteita.

    ”Olisihan se kiva, jos tästä saisi jollain aikavälillä jotain muutakin kuin hyvää mieltä”, Kuorikoski sanoo.

    Kanava löytyy Youtubesta ja Facesta.

    Kuorikoski on harvinaisen komea mies ja myös Pelit-lehden vakituinen avustaja.
     
    Muokattu: 01.04.2019
    Mason ja Saniala tykkäävät tästä.
  2. Makis

    Marko Poutiainen Makis

    Ei tämä nyt oikein uskottava aprillipila ole. Odotin parempaa.