Neo Geo mini myynnissä

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja petehei, 24.07.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

 1. petehei

  Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

  SNK:n miniversio 90-luvun alun Neo Geo MVS -arcadelaitteesta julkaistiin Japanissa 24.7. SNK Neo Geo mini eroaa melkoisesti Nintendon retrokoneista, sillä pienessä arcadekabinetissa on oma 3,5-tuuman LCD-näyttö ja kiinteä ohjain - laite muistuttaa etäisesti Nintendon kasarin alun Table Top -elektroniikkapelejä. 390 grammaa painavassa Neo Geo minissä on HDMI ja kaksi liitintä padeille telkkarikäyttöä varten.

  SNK:n klassikoita ja tusinajulkaisuja Neo Geo minissä on mukavat 40 kappaletta. Japanin versiossa on osittain eri pelivalikoima kuin kansainvälisessä painoksessa. Japanilaisessa koneessa on muun muassa enemmän King of Fighters -mätkintöjä, siinä missä länsimallissa panostetaan Metal Slug -räiskintätasoloikkiin.

  Kansainvälisen version julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta nettikaupat suostunevat myymään innokkaimmille faneille japanilaisen version, joka maksaa veroineen runsaat 12 000 jeniä (noin 100€).
   
 2. Consigliere

  Timo Jussila Consigliere

  Tuo linkki heittää erroria, saattaa tosin liittyä omiin suojauksiini.

  On tämä melkoista tämä elämä, koska edelleen muistan kuinka pelilehtien postimyynti-ilmoituksissa Neo Geo -pelit maksoivat 1100 markkaa kappale. Siinä rinnalla nöyrtyivät 600-800 markkaa maksavat SNES-pelitkin. SNESsejä oli joillakin ja aina kun joku sai pelin, se oli koko verkostolle yksi vuoden juhlapäivistä. Neo Geoa ei ollut kenelläkään. Muutama tunsi jonkun, jonka isoveljellä kuulemma oli, mutta koskaan tästä ei saatu todisteita. Neo Geon omistajista tuli myyttejä, emmekä koskaan päässeet todistamaan yli tonnin hintaisten pelien upeutta. Logiikkahan tuolloin tietysti oli, että mitä kalliimpi peli, sitä parempi, aivan kuten kauhuelokuvien jatko-osat olivat tietysti aina edellisiä parempia, olihan numero nimen perässä suurempi.
   
  Thoh, ichijiro ja Eligius tykkäävät tästä.
 3. Damocles

  Pekka Pennanen Damocles

  Yksi paikka, jossa 90-luvulla pääsi tutustumaan Neo-Geo -peleihin Suomessa oli Pelikaani. Ainakin Lahden Pelikaanissa niitä oli valikoimassa.

  Itseäni jälleen kerran kiinnostaa, mitä tekniikkaa laite käyttää. Alkuperäistä vastaavaa rautaa? FPGA-implementaatiota? Ohjelmistopohjaista emulaatiota?
   
  ichijiro tykkää tästä.
 4. Damocles

  Pekka Pennanen Damocles

  Ja huvipuistojenkin pelihalleissa saattoi olla Neo-Geo -pelejä; itse muistan ainakin Art of Fighting 2:n Linnanmäellä.
   
 5. nikita

  Taneli Nikitin nikita

  Mutta niissä Neo-Geo kaseteissa oli muistia jopa 712 megabittiä kun Snesillä oli parhaimmillaankin vain 32!
   
 6. Damocles

  Pekka Pennanen Damocles

  Neo-Geon ja sen pelien hinta taisi suurelta osin juontaa juurensa siitä, että konsolissa oli käytännössä sama rauta kuin Neo-Geo -arcadekabineteissa ja pelimoduuleissa oleva koodi ja data identtistä arcadeversioiden kanssa; jopa niin pitkälle, että yleensä moduulilla oli sekä pelihalli- että kotikäyttöön suunnattu osa koodia ja dataa, jolloin peli tunnisti, ajettiinko se arcade- vai kotikonsoliversiolla Neo-Geosta ja sen mukaan valitsi, käyttääkö kolikkopeli- vai konsolitilaa.

  Ja Neo-Geo -moduulien koko on vaikuttavaa sitäkin taustaa vasten, että vielä Nintendo 64:lla moduulien maksimikoko oli jonkin verran alhaisempi - mikä on tärkeä syy sille, että Resident Evil 2:n N64-versiota pidetään niinkin vaikuttavana saavutuksena.
   
 7. Eligius

  Paul-Johan Kaitaranta Eligius

  Lol. Aivan sama juttu meillä. Jonkun isoveli tai kaukana asuva serkku :)

  Tosin olen pelannut oikealla NEO GEO:lla 90-luvulla. Aikoinaan Itäkeskuksen vanhalla puolella, McDonalsin naapurissa oli pikkuinen pelikauppa missä oli just se 12(15?)kasetin testi NES, Gameboy ja gamegear vastaava, Megadrive yhdellä pelillä ja NEO GEO!! Tosin siinä oli yleensä joku keilailupeli (League Bowling) ja muistaakseni oma ohjain siihen missä oli värikkäät näppäimet valmiina, mutta kun omistaja esitteli sitä mahdollisesti maksavalle asiakkaalle niin sitten pennut kerääntyi katsomaan ja olihan se hieno. Näytti vähän megadriveltä, mutta parempi. Myöhemmin sekoitin saturnin tuohon hetkeksi ja vähän sama idea. Kolikkopeli käännöksiä ym.

  Mutta tää mini taitaa olla ensimmäinen näistä mineistä minkä aion hommata.
   
  Muokattu: 24.07.2018